«Σπάει» το κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής – Σε ρήξη κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ

Η συσπείρωση των κομμάτων για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής κράτησε... μία ημέρα, καθώς η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πυροδότησε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί μπορεί μεν όλες οι πλευρές να

θεωρούν πως το «πρόβλημα» Χρυσή Αυγή, μετά και την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, πρέπει να επιλυθεί, διαφωνούν ωστόσο ως προς τη διαδικασία επίλυσης.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως όσο οι έρευνες για τη «Χρυσή Αυγή» είναι εν εξελίξει και από τη στιγμή που όλοι οι αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στην καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και της βίας, αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται η σύσκεψη των αρχηγών.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να προχωρήσει στη σύσκεψη των αρχηγών. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε δημόσια την δυσαρέσκεια του για την στάση του πρωθυπουργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και θλίβομαι για αυτό. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε από τον πρόεδρο της Βουλής την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας ώστε ανοιχτά και ενώπιον του ελληνικού λαού να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για αντιμετώπιση της Χ.Α».

Την ίδια ώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση δείχνουν να χάνονται στη... μετάφραση με αλλεπάλληλες δηλώσεις και εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε πως «το Συμβούλιο Αρχηγών δεν συγκαλείται για να κάνει πολιτικές συζητήσεις, ούτε για να υποκαταστήσει θεσμικές λειτουργίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί», υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση έχει πλέον παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη «που κινείται ταχύτατα».

Σημείωσε επίσης ότι «αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή και μπροστά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο από την πλευρά της για «εναγώνια προσπάθεια» του κ. Κεδίκογλου να «δικαιολογήσει την άρνηση του κ. Σαμαρά να παρευρεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ και να αποδεχθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Ολομέλειας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ναζιστικής δράσης».

Τόνισε επίσης ότι η στάση του κ. Κεδίκογλου «γεννά εύλογα ερωτηματικά, εκθέτει τον πρωθυπουργό και αναδεικνύει την προσήλωση της ηγεσίας της ΝΔ στην ανιστόρητη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων».

«Διαστρεβλώνοντας μονίμως τα πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει και την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης», αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με νεότερη δήλώσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να γίνει συζήτηση στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα