Σπίτι-μινιατούρα: Μία ιδέα του Διογένη που έκανε πράξη Ιταλός αρχιτέκτων [εικόνες]

Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano, γνωστός για τις κατασκευές μεγάλων ουρανοξυστών όπως του Shard στο Λονδίνο επέστρεψε στο «έδαφος» για να κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό μικρο-σπίτι 20 μόλις τετραγωνικών μέτρων με αρκετό μάλιστα χώρο για κουζίνα, ντούζ ακόμα και ντουλάπα.

Το ξύλινης κατασκευής σπίτι ονομάστηκε Diogene –Διογένης στα ελληνικά από τον Έλληνα φιλόσοφο- και έχει 2,5 μέτρα μήκος και 3 μέτρα πλάτος σαλόνι και έχει τοποθετηθεί προς το παρόν στο κάμπινγκ Βίτρα της Γερμανίας.

Στο μπροστινό μέρος του κτηρίου βρίσκεται

το σαλόνι, απομακρυσμένο από το μπάνιο και το 17.200 δολαρίων μικρο-σπίτι έχει επίσης σύστημα συλλογής νερού όπου συγκεντρώνει το νερό της βροχής και τροφοδοτείται από ηλιακούς πίνακες.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε απ’ ότι φαίνεται από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Διογένη της Σινώπης ο οποίος αποφάσισε να αφήσει την κοινωνία και τις πολυτέλειες προς χάρην της φτώχειας, μένοντας σε ένα μεγάλο κεραμικό βάζο γύρω στα 320 π.Χ.

Ο αρχιτέκτονας δήλωσε ότι: «αυτό το μικρό σπίτι είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας μεγάλης περιπέτειας πόθων και ονείρων, αλλά ταυτόχρονα και τεχνικής και επιστημονικής σύζευξης». Ο εκπρόσωπος της Βίτρα όπου και εκτίθεται το μικρο-σπίτι πρόσθεσε ότι «δεν είναι μια απλή καλύβα, αλλά μια τεχνική αρτιότητα και αισθητικά ελκτική προσέγγιση».

Ο αρχιτέκτονας πιστεύει ότι η πρότασή του είναι ένα ιδανικό καταφύγιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποδράσεις Σαββατοκύριακου ή για ένα μικρό γραφείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα