Στα χέρια της Αλ Κάιντα έπεσε το κοριτσάκι που παραδόθηκε στον φωτογραφικό φακό

17:56 3/4/2015 - Πηγή: KoolNews

Στα χέρια της Αλ Κάιντα βρίσκεται η 4χρονη Χουντέα που συγκίνησε όλο τον κόσμο όταν παραδόθηκε μπροστά στο φωτογραφικό φακό επειδή νόμιζε ότι ήταν όπλο.

Η φωτογραφία του Οσάμν Σαγκιρλί από το στρατόπεδο προσφύγων Atmeh, που βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία είχε τραβηχτεί το 2014 και έκανε πρόσφατα τον γύρο όλου του κόσμου. Η μικρή Χουντέα ζούσε εκεί με τη μητέρα και τα τρία αδέρφια της, μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2012.

Σύμφωνα με την Daily Mail,

η οικογένεια αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες να εγκαταλείψει το στρατόπεδο και να μετακινηθεί νότια προς την πόλη Idlib. Τελικά τα παιδιά και η μάνα έπεσαν στα χέρια παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.

Η Χουντέα και η οικογένεια της βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών του Νusra Front που θέλουν να επιβάλλουν τον νόμο της Σαρία στη πόλη Idlib. «Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους της πόλης... μακάρι ο Θεός να απολαύσει τη δικαιοσύνη της Σαρία που θα διατηρήσουν τη θρησκεία και το αίμα τους», σημείωσε ο ηγέτης τους Abu Mohamad al-Golani.

Αυτά είναι τρομακτικά νέα για εκείνους που ζουν κάτω από το καθεστώς, καθώς είναι γνωστοί για βία που μπορούν μόνο να συναγωνιστούν οι τζιχαντιστές. «Είναι ανοιχτά συνεργάτες της Αλ Κάιντα. Έχουν γίνει γνωστοί για τις εκτελέσεις γυναικών που φέρεται να διοικούσαν οίκους ανοχής και να λιθοβολούν μοιχούς. Ερμηνεύουν βίαια τον νόμο της Σαρία», σημείωσε ο Τσάρλι Γουίντερ του Qilliam Foundation.

Φαίνεται να ακολουθούν τα βήματα των τζιχαντιστών που έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο με τα βίαια εγκλήματά τους. Έχοντας δηλώσει εκ νέου την υποταγή τους στην Αλ Κάιντα, αναφέρουν πως θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους ισλαμικό κράτος. Από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Idlib έχουν υπάρξει αναφορές για εκτέλεση δύο χριστιανών, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας ορθόδοξος ιερέας που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές.

The post Στα χέρια της Αλ Κάιντα έπεσε το κοριτσάκι που παραδόθηκε στον φωτογραφικό φακό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα