Στον Σαμαρά ο Πατριάρχης Μόσχας- Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

09:14 3/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί η επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου. Λόγω της παρουσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από τις 11:00 έως τις 14:00, λοιπόν, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της οδού Βασ. Γεωργίου, μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και σε όλο το μήκος της οδού Ηρ. Αττικού.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών έφτασε στην Αθήνα

το απόγευμα του Σαββάτου και τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέπτεται την Αθήνα 21 χρόνια μετά την ανάλογη επίσκεψη του προκατόχου του Αλέξιου.

Το πρωί ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον αρχιεπίσκοπο στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα, μια επιλογή που έκανε ο αρχιεπίσκοπος και έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της παρουσίας μεταναστευτικού στοιχείου (μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί Ρώσοι).

Το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιο Όρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα