Στροφή στην αγροτική παραγωγή – Επιδοτούμενες βιολογικές καλλιέργειες αποφέρουν κέρδη έως και 2.000 ευρώ το στρέμμα!

Επικερδής ευκαιρία αποδεικνύεται η στροφή αρκετών Ελλήνων στην αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ορισμένες καλλιέργειες μπορούν να αποφέρουν τεράστιο κέρδος, πόσο μάλλον εάν η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικά κριτήρια, όπου τα έσοδα μπορεί και να διπλασιαστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, η καλλιέργεια ορισμένων ειδών και κυρίως αρωματικών φυτών είναι ιδιαιτέρως κερδοφόρα, καθώς μέσω του αναπτυξιακού νόμου οι καλλιεργητές μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια

προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τον οποίο οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, δίνει την ευκαιρία σε ομάδες παραγωγών να συστήσουν εταιρείες για την δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, όπως είναι το δενδρολίβανο και ο βασιλικός, για την παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Τα δύο αυτά αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε φτωχά εδάφη. Τα έσοδα σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα