Στυλιανίδης: Πάνω από όλα και όλους η σωτηρία της Κύπρου

21:59 6/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης τόνισε ότι για την Κυβέρνηση υπεράνω όλων είναι η σωτηρία του τόπου και μόνη έγνοια η διάσωση της οικονομίας.

Ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος σχολίαζε τοποθετήσεις για αναζήτηση λύσεων εκτός Ευρωζώνης και εκτός ευρώ, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς προβληματισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όσους υποστηρίζουν τέτοια λύση να απαντήσουν πώς θα λυθεί εκτός Ευρωζώνης το θέμα ρευστότητας και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να μην πληρωθούν μισθοί

και συντάξεις στο τέλος του μήνα. Πώς η Κύπρος θα μπορέσει να ασκήσει την ενεργειακή πολιτική που προσδοκά, υποβαθμίζοντας από μόνη της την ευρωπαϊκή της ιδιότητα.

Διερωτήθηκε μάλιστα, εάν κάτι τέτοιο είναι η σοφότερη επιλογή, υπό τις σημερινές συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας και αστάθειας στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο και κατά πόσο η Κύπρος μπορεί να αντέξει οποιεσδήποτε ανατρεπτικές εξελίξεις. Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ακόμη ότι, όσοι προκρίνουν άλλη πρακτική, ουσιαστικά οδηγούν την πολιτική ζωή σε δύσβατα μονοπάτια.

Σε ερώτηση, αν έχει αποφασισθεί το τελικό ύψος του «κουρέματος» και ποιες καταθέσεις θα εξαιρεθούν, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση από την Κεντρική Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα