Συκώτι με κρεμμύδια

Ο Πέτρος Κωστόπουλος το ξέρει ότι κάποιοι μόλις ακούσουν τη λέξη «συκώτι» θα αρχίσουν τους μορφασμούς. Αλλά ποτέ μην κρίνεις ένα φαγητό πριν το δοκιμάσεις…

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Καιρό είχα να σας δώσω κάποια συνταγή και μπορώ να πω ότι μου έλλειψε. Για αυτό λέω να επιστρέψω δυναμικά. Και για αρχή θα σας δώσω μία από τις αγαπημένες μου, συκώτι με κρεμμύδια. Και μην αρχίσετε τώρα τις βλακείες και τις γκριμάτσες ακούγοντας τη λέξη «συκώτι». Η αλήθεια είναι πως αν το μαγειρέψεις σωστά είναι άπαιχτο φαγητό. Και αυτή είναι μία κορυφαία συνταγή. Δες, δοκίμασέ την και

μετά έλα να μου πεις ότι δεν σου άρεσε…

Υλικά (για 6 άτομα)
* 800 γραμμ. μοσχαρίσιο συκώτι
* 750 γραμμ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
* 3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
* 75 γραμμ. Βούτυρο
* 3 κ.σ, ελαιόλαδο
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* Ψητέs φετούλες πολέντα για το σερβίρισμα

Για την πολέντα
* 250 γραμμ. αλεύρι για πολέντα
* 500 ml νερό
* Λίγα αλάτι
* 1 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση 
* Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο.
*Προσθέτετε τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
* Ζεσταίνετε και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλιs αρχίσει να αφρίζει, ρίχνετε το συκώτι και το ροδίζετε και από τις δύο πλευρέs – για 5 λεπτά συνολικά. Το βγάζετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.
* Ξανασβήνετε τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και τα ανακατεύετε, για να δέσουν με τους ζωμούς από το συκώτι.
* Μόλις κάψουν τα κρεμμύδια, τα βγάζετε σε μια πιατέλα. Βάζετε από πάνω το συκώτι και γαρνίρετε με το μαϊντανό.
* Σερβίρετε με την πολέντα.

Για τηv πολέντα 
* Βράζετε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο αλάτι.
* Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα (φουέ),
* Χαμηλώνετε’ τη φωτιά και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας για 10 λεπτά ακόμα.
* Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αφήνετε να κρυώσει.
* Αναποδογυρίζετε σ’ ένα πιάτο και κόβετε την πολέντα σε λεπτέs φέτες.
* Ψήνετε στο γκριλ για μερικά λεπτά και σερβίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

* Κοτόπουλο με μέλι & ουίσκι

* Pizza με γαλοπούλα & μανιτάρια

* Μοσχάρι με πιπέρι & κολοκυθάκια

Keywords
Τυχαία Θέματα