Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τον Πέρες

12:01 6/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Η άφιξη του προέδρου του Ισραήλ έχει κινητοποιήσει την αστυνομία σε όλη τη χώρα καθώς συμπίπτει με μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Σιμόν Πέρες επισκέπτεται την Αθήνα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Κάρολου Παπούλια, και είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα ως πρόεδρος του Ισραήλ.

Στην ατζέντα

των συνομιλιών του Ισραηλινού προέδρου με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα βρεθεί η διμερής συνεργασία στον ενεργειακό, αγροτικό και τουριστικό τομέα, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη σκιά της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία αλλά και της διαρκώς αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις του Ισραήλ με το Ιράν.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ήδη η τελετή υποδοχής του στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. «Η παρουσία σας εδώ υπογραμμίζει τη θέληση των δύο λαών για συνεργασία σε πολλούς τομείς» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Σιμόν Πέρες.

«Η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αποτελεί καλό οιωνό. Πέρα από τη γεωγραφική και φιλοσοφική προσέγγιση μπορούμε να εντάξουμε και την επιστημονική συνεργασία που αποτελεί βάση ανάπτυξης της νέας εποχής. Οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι με υπέροχη νεολαία. Η νέα γενιά είναι εκείνη που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη που θέλει η χώρα», απάντησε ο 89χρονος Σιμόν Πέρες, οποίος είναι βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα συνοδευτεί με γεύμα εργασίας ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Το βράδυ θα παραστεί στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Κ. Παπούλιας.

Αύριο ο Ισραηλινός πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Αθήνας, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα του παραθέσει γεύμα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ισραήλ συνοδευόμενος από τον κ. Παπούλια θα επισκεφτεί την Υδρα και την επόμενη μέρα το πρωί θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα