Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι – Ζητούν την μεταφορά τους στο Βανκούβερ

12:58 9/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι νόμοι ενάντια στους γκέι που έχουν ψηφιστεί στην Ρωσία, εγείροντας μάλιστα ζήτημα του κατά πόσο είναι τελικά ορθό να γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ρωσία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει δεχθεί έντονη κριτική μάλιστα των τελευταίο καιρό για την ανοχή που έχει δείξει στο ζήτημα,

αλλά η αλήθεια είναι πως μια ανακοίνωση ενάντια στους Ρωσικούς νόμους θα ήταν «δίκοπο μαχαίρι» καθώς πιθανώς θα εκλαμβάνονταν ως παρέμβαση στα εσωτερικά του Κρεμλίνου.

Η άποψη πολλών ότι ο κόσμος πρέπει να μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς της Ρωσίας, υποστηρίζεται ότι ουσιαστικά δεν πλήττει τόσο την Ρωσία αλλά κυρίως τους νεαρούς αθλητές οι οποίοι δουλεύουν σκληρά εδώ και καιρό για αυτούς.

Η πλέον επικρατούσα άποψη η οποία θεωρείται από πολλούς ότι θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους Ρώσους αξιωματούχους, είναι η απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που οι ίδιοι φιλοξενούν. Κάτι τέτοιο όμως, θα οδηγούσε στην επιβολή διάκρισης ενάντια σε έναν νόμο που επιβάλλει διακρίσεις.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ισότητα προς όλους, αποφάσισε σήμερα να πάει ένα βήμα παραπέρα και να ζητήσει με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, την αλλαγή διοργανωτή, και την μεταφορά των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ όπου είχαν μάλιστα διοργανωθεί επιτυχώς το 2010 και έχουν μάλιστα έτοιμες τις εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά η Επιστολή

Keywords
Τυχαία Θέματα