Συσπειρώνεται ξανά το ΠΑΣΟΚ- Σημίτης και Παπανδρέου στα γενέθλια του κόμματος στις 3 Σεπτέμβρίου

Reunion φαίνεται ότι ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου να είναι ομιλητές στην εκδήλωση με αφορμή τον φετινό εορτασμό

της 3ης Σεπτεμβρίου, για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του Κινήματος.

Οι παρουσίες των κ. Παπανδρέου - Σημίτη στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου είναι αποτέλεσμα έντονης και προσωπικής προσπάθειας εκ μέρους του κ. Βενιζέλου. Η παρουσία του κ. Σημίτη οριστικοποιήθηκε σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Βενιζέλο, καθως οι σχέσεις των δύο ανδρών διανύουν περίοδο ομαλότητας και συνεννόησης. Εξίσου σημαντική για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι η ανακωχή με τον κ. Παπανδρέου, μετά μια μακρά περίοδο σύγκρουσης με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος.

Οι κ.κ Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθούν στο ίδιο κομματικό βήμα ως βασικοί ομιλητές στο διήμερο πολιτικοοικονομικό Συνέδριο που διοργανώνεται στις 3-4 Σεπτεμβρίου για την επέτειο της ίδρυσης του Κινήματος. Στο Συνέδριο υπό τον τίτλο «ΠΑΣΟΚ 1974-2014 - Από τη Μεταπολίτευση στην κρίση και από την κρίση στην ανασυγκρότηση», το οποίο διοργανώνεται από το ΙΣΤΑΜΕ, θα συμμετάσχουν, 25 και πλέον κορυφαίοι επιστήμονες που καλούνται να αποτιμήσουν συνολικά την περίοδο της μεταπολίτευσης, πριν και μετά την κρίση, και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ μέσα στις κρίσιμες στιγμές και τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, εισηγητές θα είναι οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Παγουλάτος και Αρίστος Δοξιάδης, καθώς και στελέχη όπως ο Σταύρος Μπένος και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Οι θεσμοί, η δημοσιονομική κατάσταση και το μοντέλο ανάπτυξης ,το κοινωνικό κράτος , η εκπαιδευτική πολιτική, οι παρεμβάσεις στον πολιτισμό, οι αλλαγές στην ίδια την κοινωνία των πολιτών, η ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική της χώρας θα είναι τα αντικείμενα των επιμέρους συνεδριάσεων με επιστημονικές εισηγήσεις και σύντομα πολιτικά σχόλια από στελέχη όλων των γενεών και των ρευμάτων σκέψης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευρύτερα της κεντροαριστεράς .

Στη Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν ότι με αυτή τη διήμερη εκδήλωση (στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), η οποία θα κλείσει με ομιλία του Ευ. Βενιζέλου, θα γίνει ένα ουσιαστικό βήμα για την επανασυγκρότηση της «δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης», όπως αναφέρουν από το κομματικό επιτελείο

Keywords
Τυχαία Θέματα