Τα 16 πράγματα που μας έμαθε το Final-4 της Μαδρίτης

Άλλο ένα Final-4 πέρασε στην ιστορία με τη Ρεάλ να πανηγυρίζει από χθες το βράδυ την 9η κατάκτηση της ιστορίας της, αλλά μόλις 2η από την στιγμή που καθιερώθηκαν τα Final-4. Αυτό το μπασκετικό τριήμερο που είναι η αποθέωση - θεωρητικά τουλάχιστον - του ευρωπαϊκού μπάσκετ, είδαμε πολλά. Κάποια από αυτά μας επιβεβαίωσαν κανόνες και υποθέσεις, ενώ άλλα μας ξάφνιασαν.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

1. Όσα λεφτά και να παίρνεις, στο τέλος αυτό που μετράει είναι η ψυχολογία και η καρδιά.

2. Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν θα γίνει ποτέ παίχτης-καταλύτης σε

μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση.

3. Η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης σε regular season και η χειρότερη -βάσει αποτελεσμάτων- σε νοκ άουτ παιχνίδια.

4. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις τον Σπανούλη στα τελευταία κρίσιμα είναι να του δώσεις το drive. Ναι, καλά διαβάζετε. Η ΤΣΣΚΑ τον έστελνε στο τρίποντο γιατί θεωρούσε ότι αυτός είναι ο ορθολογικός τρόπος. Με οποιονδήποτε άλλο παίχτη ναι, είναι. Με τον Σπανούλη που έχει ποσοστό 70-80% στο clutch time η λύση είναι να τον στείλεις μέσα όπου θα συναντήσει τα μεγάλα κορμιά ή αν σκοράρει θα σου έχει βάλει μόνο δύο πόντους. Ο Λάσο αυτό ακριβώς έκανε στο φινάλε βγάζοντας έναν κάπως ευέλικτο ψηλό πάνω του, τον Αγιόν και ο Βασίλης δεν μπόρεσε καν να επιχειρήσει σουτ.

5. Οι ελληνικές ομάδες χάνουν μόνο από τον κακό τους εαυτό. Ποτέ δεν είναι ο αντίπαλος καλύτερος. Μια βόλτα στα ελληνικά πρωτοσέλιδα σήμερα αρκεί για να το καταλάβετε. Έφταιγαν οι χαμένες βολές, τα χαμηλά ποσοστά στα σουτ... Λες και ο αντίπαλος έπαιξε στο τέρμα ή δεν ήταν αυτός που έδωσε τέτοιες επιλογές στον Ολυμπιακό.

6. Οι ελληνικές ομάδες είναι οι μόνες που ξέρουν να χάνουν. Ναι, οκ κωλοπαίδι ο Ρούντι και εν γένει οι ντίβες της Ρεάλ, αλλά κι εμείς δεν είμαστε τα καλύτερα παιδιά.

7. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη είναι μια ομάδα που θα κοντράρει την ΤΣΣΚΑ αλλά πιθανότατα θα χάσει. Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη είναι μια ομάδα που θα κερδίσει κάθε ΤΣΣΚΑ που θα βρεθεί μπροστά του.

8. Οι σπορτκάστερ της ΝΕΡΙΤ είναι με διαφορά οι χειρότεροι που υπάρχουν σε ολόκληρη την τηλεόραση, με εξαίρεση τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Η μετάδοση του μικρού τελικού από τον Κώστα Σκουλά είναι Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ που έχω ακούσει σε 15 χρόνια που παρακολουθώ μπάσκετ. Δεν πετύχαινε το όνομα του παίχτη που είχε τη μπάλα ούτε με αίτηση, έκανε άκυρες τοποθετήσεις και δεν έπαιρνε χαμπάρι από το ματς. Βγαίνει ο Γκάουντλοκ με 5 φάουλ και αναρωτιέται γιατί τον βγάζει ο Ομπράντοβιτς στο 1:44 από το τέλος, σχολιάζοντας ότι μάλλον θα τον κρατάει για τα τελευταία λεπτά!

9. Για να πάρεις ένα μεγάλο τρόπαιο χρειάζεται παίχτες που θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά. Όχι μόνο μπαλαρίνες τύπου Γιουλ, Ρούντι, Σέρχι Ροντρίγκεθ. Νοτσιόνι, Ματσιούλις και Ρίβερς έπεσαν στη λάσπη για να πατήσουν οι τρεις προαναφερθέντες και ο Τζέισι Κάρολ πάνω τους και να σκοράρουν.

10. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη κατά τεκμήριο ομάδα της Ευρώπης.

11. Το καλύτερο θέαμα και τα υψηλότερα σκορ τα είδαμε σε ματς που δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός. Στο Ρεάλ-Φενέρ και στον μικρό τελικό. Οι ομάδες που έπαιξαν με τακτική και αμυντική προσήλωση ήταν όμως που διεκδίκησαν το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός που έστειλε την ΤΣΣΚΑ για κηδεία με την άμυνα του και η Ρεάλ που στον τελικό προτίμησε την σκληράδα έναντι της τεχνικής.

12. Η Ευρωλίγκα ίσως χρειάζεται μια αλλαγή που θα τονώσει το ενδιαφέρον των συλλόγων πρωτίστως και των φιλάθλων εν συνεχεία.

13. Παντού υπάρχει ένας Έλληνας.

14. Ο Νίκος Ζήσης των τελευταίων δύο-τριών ετών είναι ο γκαρντ που θα ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του.

15. Ο Κιριλένκο είναι πλέον περισσότερο πληγή παρά λύση για την ΤΣΣΚΑ.

16. Το ξαναλέω: Τα λεφτά δεν λένε απολύτως τίποτα. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς αξίζει κοντά 3 εκατομμύρια το χρόνο ή ο Βίκτορ Χριάπα 2 εκατομμύρια...

The post Τα 16 πράγματα που μας έμαθε το Final-4 της Μαδρίτης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα