Τα “μυστικά” της βασιλικής οικογένειας

Μία είναι η βασιλική οικογένεια. Της Μεγάλης Βρετανίας. Και ο διάσημος βιογράφος Robert Lacey φρόντισε να την κάνει βούκινο!

Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου

Στο βιβλίο του “The Queen: A Life in Brief” ο συγγραφέας μοιράζεται με τους αναγνώστες “επεισόδια” της βασιλικής ζωής, τα οποία λίγο απέχουν από το να χαρακτηριστούν “κατινιές”. Πάρτε μια ιδέα…

* Η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα (αδελφή της Ελισάβετ) ήταν έτοιμη να ισοπεδώσει τον κήπο του γείτονα της, προσωπικού γραμματέα της Βασίλισσας,

Tommy Lascelles, όταν μετακόμισε στο Kensington Palace. Ο λόγος; Ο Sir ήταν εκείνος που είχε εμποδίσει το γάμο της με τον διαζευγμένο αξιωματικό, Peter Townsend. Σύμφωνα με τον Lacey, η ίδια αποκάλυψε σε φίλους ότι “μου είναι δύσκολο να διατάξω το σοφέρ μου να πατήσει ταχύτητα  και να τρίψει στα χαλίκια τον παλιό αυλικό!”.

* Η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα περιστατικό: αφού της απαγόρεψαν να παντρευτεί τον Townsend, την… πάντρεψαν με τον Lord Snowdon. Βεβαίως, η σχέση δεν είχε την καλύτερη κατάληξη, με αποκορύφωμα τις “λίστες μίσους” που άφηνε ο Snowdow στη Μαργαρίτα και στις οποίες φρόντισε να τις θυμίζει τα πράγματα για τα οποία την μισεί. Σε μία από αυτές, της έγραψε: “Μοιάζεις με Εβραία μανικιουρίστα!”.

* Η σχέση του Καρόλου με τους γονείς του, τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Φίλιππο, δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες. Στην βιογραφία του, το 1994 από τον Jonathan Dimbleby, χαρακτηρίζει τη μητέρα του “απόμακρη” και τον πατέρα του “εκφοβιστικό” και “αδικαιολόγητα σκληρό”. Ωστόσο, ο Lacey μεταφέρει και το σχόλιο του γραμματέα της Βασίλισσας, Martin Charteris, ότι ήδη από το 1969 ο Κάρολος έχει το χαρακτηριστικό του “κλαψιάρη”.

* Τα περιστατικά με τον Κάρολο συνεχίζονται, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα στο γάμο του με την Νταϊάνα. Τότε εκείνος άρχισε να δείχνει σε όλους το γράμμα που του είχε στείλει ο πατέρας του, το 1981, και τον συμβούλευε να επισπεύσει το γάμο του με την Νταϊάνα, αν δεν είχε σκοπό να διακόψει τη σχέση τους, προσπαθώντας να του ρίξει μ’ αυτό τον τρόπο την ευθύνη.

* Η πρώτη ατάκα που η Καμίλα απεύθυνε στον Κάρολο, όταν γνωρίστηκαν, ήταν: “Η προγιαγιά μου ήταν ερωμένη του προ-προπάππου σου. Λοιπόν, τι γίνεται μ’ αυτό;”.

* Επίσης, όταν η Νταϊάνα μετακόμισε στο Clarence House, η Καμίλα την κάλεσε σε γεύμα  και την ρώτησε πότε θα παντρευόταν τον Κάρολο. Πολύ αργότερα, η Νταϊάνα κατάλαβε ότι εκείνη η συζήτηση σκοπό είχε να καταλάβει η αντίζηλος της το πώς θα μπορούσε να συνεχίσει να βρίσκεται με τον Κάρολο!

* Η συμβουλή του Lord  Mountbatten (παππούς του Φιλίππου) προς τον Κάρολο ήταν: “Γάμα της όλες, αλλά παντρέψου μία παρθένα”. Η Καμίλα του δόθηκε πριν τον γάμο, και έχασε το προνόμιο…

* Ο Φίλιππος αποκαλεί την σύζυγό του, Ελισάβετ με το χαϊδευτικό “λάχανο”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 15 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο “δικτάτορας” προκαλεί ξανά (vid)

* Η Βρετανία στο σαλόνι σου

Keywords
Τυχαία Θέματα