Τα τελευταία “κλικ” της Kodak

12:40 7/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Όπως όλα δείχνουν το τελευταίο φιλμ της Kodak τελειώνει και φαντάζει πλέον ακατόρθωτο να μην γραφτούν οι τίτλοι τέλους για την ιστορική εταιρεία.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Φαίνεται ότι θα θρηνήσουμε άλλο ένα θύμα της οικονομικής κρίσης, αφού η Αμερικάνικη εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων, Kodak,

προετοιμάζει το νομικό “έδαφος” για να ξεκινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η πασίγνωστη εταιρεία ζήτησε την προστασία του άρθρου 11 (αντίστοιχο άρθρο 99 στις ΗΠΑ), ώστε να δηλώσει την αδυνατότητα βιωσιμότητα της και να τεθεί -και επισήμως- υπό πτώχευση. Η μόνη ελπίδα που φέρεται να έχει, είναι να καταφέρει να πουλήσει κάποιες από τις ψηφιακές της πατέντες.

Η Kodak ιδρύθηκε το 1892 και υπήρξε εμβληματικό σύμβολο της Αμερικάνικης επιχειρηματικής υπεροχής. Κάνοντας ένα ταξίδι από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα και πιστώνοντας στο βιογραφικό της τεχνολογικές ανακαλύψεις, όπως αυτές των έγχρωμων φιλμ 35mm και του Megapixel αισθητήρα, φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για μία εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της (για πάνω από εκατό χρόνια) με αυτό της φωτογραφίας. Από το 2004 βγήκε από το Dow Jones Industrial Average σημειώνοντας από τότε μεγάλες οικονομικές ζημιές. Ενώ το τελειωτικό (και ουσιαστικότερο) χτύπημα ήρθε με την εξάπλωση των smartphones, που σε συνάρτηση με την τεχνολογική επανάσταση του ίντερνετ, έκαναν την Kodak να χάσει στον ανταγωνισμό ενός παιχνιδιού, που για χρόνια παιζόταν με τους δικούς της όρους. Η επίσημη ανακοίνωση της πτώχευσής της αναμένεται μέσα στο μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

* Η Saab στην κατάψυξη

* Φωτο-γραφικοί ήρωες

* Σήκω πάνω. Τόσ0 απλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα