Τα ζυμαρικά απειλούνται με εξαφάνιση!

Ανήσυχη είναι η επιστημονική κοινότητα μετά τα τελευταία ευρήματα έρευνας που αποδεικνύουν πως η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει πολύ σοβαρές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες.

Όπως αναφέρουν, το αλεύρι είναι εκείνο που θα πληγεί το περισσότερο από την άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ και το καλαμπόκι και το ρύζι δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μιλάμε για τις τρεις βασικότερες διατροφικές ύλες του ανθρώπου. Το αλεύρι παράγει το ψωμί, τη βασικότερη τροφή στη γη, ενώ το καλαμπόκι και το ρύζι

είναι δυο από τις πιο διαδεδομένα προϊόντα του ανθρώπινου διαιτολογίου.

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως μέχρι το 2050, οι κύριες πηγές αλευριού (Η.Π.Α., Καναδάς, Κίνα, Ινδία, Ρωσία και Αυστραλία) θα βιώσουν πιο καυτά καλοκαίρια από το ζεστότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η παραγωγή αλευριού, επομένως, εκτιμάται να μειωθεί κατά 23% με 27%, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Διεθνούς Έρευνας για την Πολιτική του Φαγητού (International Food Policy Research Institute).

Επιτακτική φαντάζει πλέον η ανάγκη για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας, καθώς και για την καλλιέργεια σοδειών που θα είναι ανθεκτικότερες τόσο σε υψηλές θερμοκρασίες, όσο και λειψυδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα