Τέλος στα ανώνυμα σχόλια και trolls δίνει η Huffington Post

Εκπρόσωποι της γνωστής αμερικανικής ιστοσελίδας Huffington Post που δημιούργησε η ελληνικής καταγωγής Αριάνα Στασινοπούλου, ελληνικής καταγωγής το 2005, αποφάσισαν την αποτροπή των ανώνυμων σχολίων αναγνωστών.

Ο εμπορικός διευθυντής της ιστοσελίδας Τζίμι Σόνι εξήγησε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι αναγνώστες της ιστοσελίδας δεν θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν ανώνυμους λογαριασμούς προκειμένου να σχολιάζουν ειδήσεις

και άρθρα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο. Όπως διευκρίνισε ο Σόνι μάλιστα, οι αναγνώστες θα μπορούν να σχολιάζουν και πάλι αλλά επώνυμα ή με ψευδώνυμο αφού βέβαια δημιουργήσουν πρώτα έναν επώνυμο λογαριασμό και εφόσον η ταυτότητά τους εξακριβωθεί από τους υπευθύνους της ιστοσελίδας.

Η απόφαση προέκυψε από την σωρεία υβριστικών σχολίων πολλών ανώνυμων σχολιαστών που θεωρείται ότι θα αποτρεπόταν εφόσον τα σχόλια γινόντουσαν επώνυμα.

Τα σχόλια των trolls, όπως έχει γίνει συνήθεια να αποκαλούνται οι ανώνυμοι υβριστές, αποτελούν πονοκέφαλο για σχεδόν όλους τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες που επιτρέπουν τα ανώνυμα σχόλια. Πολύ συχνά ο σχολιασμός των trolls είναι απύθμενα υβριστικός, γεγονός που δημιουργεί το δίλημμα αν θα πρέπει να επιτρέπονται τα ανώνυμα σχόλια ή όχι.

Φωτογραφία: SplashNews

Keywords
Τυχαία Θέματα