Θέλει την ανεξαρτησία της η Ικαρία;

Οι προκλήσεις από τον Τύπο του εξωτερικού συνεχίζονται. Δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας Heute, θέλει την Ικαρία να επιθυμεί την απόσχισή της από την Ελλάδα.

Είχαμε που είχαμε τα δημοσιεύματα που ήθελαν να μας πετάνε έξω από το Euro, από την Ευρωζώνη, από την Ευρώπη, μην σου πω και από τον πλανήτη Γη, αλλά πλέον το έχουμε παρακάνει. Η εφημερίδα της Αυστρίας Heute, στο πρωτοσέλιδό της, αναφέρει ότι η Ικαρία θέλει

να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ελλάδα!

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας Libero, η οποία αναφέρεται στα 100 χρόνια της “συμφωνίας της 17ης Ιουλίου 1912”, που αναφέρει ότι η Ικαρία (όπως και μερικά άλλα νησιά) ανήκουν στην Ελλάδα, η οποία “έληξε”!

Η αντίδραση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστρία ήταν άμεση και σκληρή και ανέφερε ότι  “η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα