Άφησε την τελευταία του πνοή ο «πατέρας» του πρώτου παιδιού του σωλήνα

Στη δεκαετία του ’70 ήταν ο επιστήμονας που έγραψε ιστορία, καθώς χάρη στην πρωτοποριακή έρευνά του σε συνεργασία με τον γυναικολόγο Πάτρικ Στέπτοου, έφερε στον κόσμο το «παιδί του σωλήνα». Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Έντουαρντς, ο οποίος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ο Βρετανός καθηγητής ξεκίνησε τις έρευνες στον τομέα των εξωσωματικής γονιμοποίησης τη δεκαετία του 1950. Στις 25 Ιουλίου 1978 γεννήθηκε το πρώτο “παιδί του σωλήνα”, η Λουίζ Τζόι Μπράουν, ενώ το 2010 βραβεύτηκε

με το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο του.

«Με βαθιά θλίψη η οικογένεια ανακοινώνει ότι ο καθηγητής σερ Ρόμπερτ Έντουαρντς, βραβευμένος με το Νόμπελ ιατρικής, επιστήμονας και πρωτοπόρος της εξωσωματικής, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ στην οποία τονίζεται ότι «το έργο του είχε τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 4 εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί χάρη στην τεχνική που εφάρμοζαν οι Έντουαρντς και Στέπτοου, υπενθύμισε το Πανεπιστήμιο.

Keywords
Αναζητήσεις
αργυρος παιδι του σωληνα, kostantinos argiros to paidi tou solina
Τυχαία Θέματα