Τι είναι το Spotify που ξεσήκωσε τα social media και πώς αλλάζει τα πάντα για την μουσική

07:07 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Τι κοινό έχουν τα προφίλ στα social media της Ντορέττας Παπαδημητρίου, του Stan, του Κώστα Μαρτάκη, της Demy, του Μηδενιστή και πολλών άλλων; Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με το Spotify!

Τι είναι όμως το Spotify και γιατί έχει ενθουσιάσει τους εγχώριους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της showbiz; «Έμαθα ότι μπορώ να έχω όλη τη μουσική του κόσμου στα χέρια μου με ένα απλό account στο #spotify... Λες; Δηλαδή έρχεται Ελλάδα;!!

#cantwait #spotifyingreece», έγραψε ο Κώστας Μαρτάκης στο twitter σε μία δήλωση που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την νέα αυτή εφαρμογή.

Μέχρι στιγμής στο Spotify έχουν εγγραφεί 24 εκατομμύρια χρήστες σε περίπου 30 χώρες! Το Spotify φαίνεται ότι αλλάζει την σχέση μας με την μουσική και όλα όσα πίστευαν εκατομμύρια άνθρωποι για τις μουσικές υπηρεσίες. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και στην Ελλάδα όταν με το καλό έρθει!

Το Spotify λοιπόν είναι μια μουσική υπηρεσία streaming η οποία επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε παραπάνω από 20 εκατομμύρια τραγούδια. Η ποιότητα ήχου είναι κορυφαία, 320kbps! Ωστόσο η… μανία δεν σταματά εδώ καθώς καθημερινά προστίθενται χιλιάδες τραγούδια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες του πλανήτη αλλά και από όλες τις ανεξάρτητες.

Όλοι οι τραγουδιστές ανά τον κόσμο δημιουργούν δικό τους προφίλ στο Spotify το οποίο ο χρήστης μπορεί να ακολουθήσει. Αυτό δίνει την δυνατότητα να ακούμε μέχρι και playlists που δημιουργούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και όχι μόνο! Μέσω του Spotify , σου δίνεται η ευκαιρία να ακούς playlists με τις μουσικές επιλογές σπουδαίων προσωπικοτήτων, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, Αστον Κούτσερ αλλά και η Μαντόνα, καθώς διαθέτουν το δικό τους λογαριασμό στο Spotify. Παράλληλα στην Ελλάδα, καλλιτέχνες και celebrities έχουν ήδη ανοίξει τα προσωπικά τους profiles στο Spotify όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, η Demy κ.α.

Μπορείς να δεις κάποιες από τις playlists εδώ: http://pinterest.com/spotcelebplay/music-celeb-spotify-playlists/

Τι κάνει ο χρήστης στο Spotify;

Μπαίνει, ψάχνει την αγαπημένη του μουσική, μαθαίνει τις τάσεις της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής , μοιράζεται τις επιλογές του με φίλους του και μπορεί μέχρι και να φτιάξει το δικό του προσωπικό ραδιόφωνο!

Η σύνδεση στο Spotify γίνεται και μέσω Facebook γεγονός που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να μοιραστούν τις πληροφορίες και με φίλους. Σύνδεση υπάρχει και με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το twitter. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσω του υπολογιστή σου αλλά και μέσω του κινητού ή του tablet σου!

Το Spotify «κατακτά» τον κόσμο και λίαν συντόμως αναμένεται και στην Ελλάδα. Μπορεί ακόμη να μην έχει έρθει, ωστόσο χιλιάδες είναι οι χρήστες των social media οι οποίοι το έχουν κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα