Τι συγκέντρωση; Κωμωδία!

Ο Πέτρος Κωστόπουλος ακόμα αναρωτιέται ποιος πέταξε την ιδέα για ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα. Πάλι καλά που δεν επέμειναν και άλλο σε αυτή την κωμωδία.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Διάβασα ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ευτυχώς (για αυτούς)

δεν το ξανάκουσα τις τελευταίες δύο μέρες. Ίσως βγήκαν κάποιοι και τους εξήγησαν το αστείο του θέματος. Και το επικίνδυνο. Γιατί εγώ έβλεπα αυτή την ιστορία σαν ιλαροτραγική.

Στην πλατεία ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στα ντουζένια τους, μάζευαν μισό εκατομμύριο κόσμο και οι μνήμες από αυτές τις συγκεντρώσεις στα μυαλά όλων μας είναι έντονες. Θα πήγαινε τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια συγκέντρωση όπου ακόμα και η προσπάθειά του να δημιουργήσει ενθουσιασμό θα χτύπαγε απέναντι, στο απόλυτο κενό. Στο Σύνταγμα για να την «ακούσεις» θέλει τουλάχιστον καμιά 100.000 κόσμο. Υπάρχουν τόσοι μαλάκες πλέον; Και όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα άλλα κόμματα. Φάνηκε τόσο αστείο, κάτι σαν να ζήταγε η Καλλιθέα του χρόνου για έδρα το ΟΑΚΑ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το γέλιο και το κλάμα που θα έπεφτε στις παρυφές της διαδήλωσης. Όπου αριστερό-χρυσαυγήτες και νεό-λαϊκιστές θα περίμεναν με γιαούρτια, πάστες, νερά, αλλά δυστυχώς και τσαμπουκάδες, να υποδεχθούν τους οργανωμένους πασόκους που θα κατέβαιναν στο Σύνταγμα. Εγώ είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, οπότε θα κρατούσα το αστείο στοιχείο της όλης υπόθεσης. Τη διάθεση του Βενιζέλου να γεμίσει το Σύνταγμα. Αλλά δυστυχώς οι τσαμπουκάδες που θα γινόντουσαν στα σίγουρα, μπορούσαν να μετατρέψουνε τη χώρα σε μπουρδέλο δύο μέρες πριν τις εκλογές. Εδώ τα παλικάρια του ΠΑΜΕ και έφαγαν το ξύλο της αρκούδας έξω από τη Βουλή. Οι πασόκοι που είναι και ψιλό-χορτάτοι και βουτυρωμένα μαλθακοί από την εξουσία, θα μπορέσουν να πάνε κόντρα; Τέλος πάντων ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι μέσα στα διάφορα αστεία που ακούσαμε προεκλογικά. Ας κλείσουν το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟ, ώστε να ξεχαρμανιάσουν μόνοι τους και με την ησυχία τους με 25.000 κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

* Τι μας είπε ο Καραμανλής;

* Μια μεγάλη συγκέντρωση (μμμ)…

*  Η ορολογία των εκλογών

Keywords
Τυχαία Θέματα