Το Shazam επεκτείνεται και θα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα μέσω φωτογραφιών

12:21 7/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Η δημοφιλής εφαρμογή που μας έχει λύσει πολλές φορές τα χέρια αναγνωρίζοντας αμέσως τραγούδια που δεν γνωρίζουμε, σκοπεύει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική επεκτείνοντας τις δυνατότητές της ώστε να μπορεί μέσω φωτογραφιών να αναγνωρίζει και αντικείμενα όπως βιβλία, πίνακες ζωγραφικής και φαγητό.

Τι ακριβώς είναι όμως το Shazam; Πρόκειται για μία εφαρμογή που σε βοηθά να αναγνωρίσεις ποιο τραγούδι ακούγεται εκεί που βρίσκεσαι, με το πάτημα ενός κουμπιού. Το smartphone σου «ακούει» τη μουσική που σ’ αρέσει και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα εμφανίζονται στην οθόνη σου τα ονόματα του

τραγουδιού, του δίσκου και του τραγουδιστή ή του συγκροτήματος.

Κάπως έτσι θα λειτουργεί και στην περίπτωση άγνωστων σε εμάς αντικειμένων. Θα φωτογραφίζουμε αυτό που θέλουμε, θα το «ανεβάζουμε» στην εφαρμογή κι εκείνη θα μας παρέχει όλες τις πληροφορίες. Το Shazam έχει ήδη εξελιχθεί σε ρήμα, κάτι που επιβεβαιώνει την επιτυχία του εν λόγω application.

Πλέον, χάρη στους επενδυτές που έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το λονδρέζικης πατέντας Shazam, οι δημιουργοί του έχουν στα χέρια τους 24 εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Παρότι η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε να υπάρχει από το 1999, τα τελευταία χρόνια που τα smartphones έχουν κατακλύσει την αγορά, η φήμη του «ανιχνευτή μουσικής» εκτοξεύτηκε στα ύψη και η αξία του κοστολογείται γύρω στο 1 δισ. ευρώ.

The post Το Shazam επεκτείνεται και θα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα μέσω φωτογραφιών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα