Το αίμα του Φύσσα εκδίκηση ζητάει;

Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Φαήλος και ο Χρύσανθος τούτη την ώρα, αλλά έχω την αμυδρά εντύπωση ότι σε κάποιο βαθμό θα νιώθουν δικαιωμένοι.

Γράφει ο Άγγελος Μόσχοβας

Οι δυό κοινοί δολοφόνοι που πήραν δυό ζωές και τραυμάτισαν σοβαρά έναν τρίτο, δικαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρία των δύο άκρων.

Αυτοί που το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν, είναι είτε απλώς ανόητοι, χωρίς ίχνος πολιτικής σκέψης και ιδεολογικής καθαρότητας (και ας μην βαυκαλίζονται περί του αντιθέτου) είτε εκτελεστικά όργανα και κοινοί

προβοκάτορες.

Ό,τι απ’ τα δύο και αν συμβαίνει, όλοι εμείς θα είμαστε οι χαμένοι.

Όσοι έκαναν τους Χρυσαυγίτες να φαίνονται θύματα, απλώς εξυπηρέτησαν το σκοπό της. Όσοι πιστεύουν ότι μέσα από αυτοδικία απονέμουν δικαιοσύνη, είναι απλώς ηλίθιοι. Τραγικά μαλάκες. Και, εξ αποτελέσματος, προβοκάτορες.

«Το αίμα του Φύσσα κυλάει εκδίκηση ζητάει» θα αναμηρυκάσουν κάποιοι.

Ε, λοιπόν όχι. Δεν πιστεύω ότι ο μάγκας Παύλος θα ήθελε κάτι τέτοιο. Η εκδίκηση δεν πραγματοποιείται από αυτόκλητους κουμπουροφόρους που εκπροσωπούν - τάχα μου - το λαϊκό αίσθημα. Μόνο μέσω της Δικαιοσύνης.

Αλλιώς, ζούγκλα.

Και επιτέλους, θα πρέπει κάποτε σ’αυτό τον τόπο να διαβάσουμε την ιστορία μας. Όχι την πολύ μακρινή. Τη σύγχρονη. Διαχρονικά, η βία φέρνει βία. Το αίμα φέρνει αίμα. Και η Ελλάδα έχει βιώσει δραματικά στο πετσί της τον εμφύλιο, το διχασμό, την καταστροφή, σε κάθε ιστορική περίοδο. Από την επανάσταση του ’21, μέχρι την μικρασιατική καταστροφή και τον Εμφύλιο.

Και για να τελειώνουμε: Το απάνθρωπο τέρας του φασισμού τρέφεται με βία και με αίμα. Όσοι το ποτίζουν, γίνονται σαν τα μούτρα τους: Φασίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα