Το ΕΜΠ σπάει το απεργιακό μέτωπο στα ΑΕΙ – Τους φόβησαν τα σενάρια επιστράτευσης

Όπως κυκλοφόρησε το σενάριο επιστράτευσης των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, έτσι ατόνησε τη χθεσινή μέρα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας ψηφοφορίας και διαρροών από το Υπουργείο Παιδείας.

Χθες λοιπόν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ αποφάσισαν δια ψηφοφορίας να συμμετάσχουν στην απογραφή

για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή η απόφαση ερμηνεύτηκε στο Υπουργείο ως ρωγμή στο μέχρι προηγουμένως αρραγές μέτωπο καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαν κυκλοφορήσει έντονες φήμες αναφορικά με ενδεχόμενη επιστράτευση του προσωπικού των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε περίπτωση που η απεργία συνεχιζόταν. Κομβική ημερομηνία είναι και η σημερινή, καθώς λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής απογραφής όλων των διοικητικών υπαλλήλων, με αυτούς του ΕΚΠΑ να είναι αυτοί που τηρούν την πιο σκληρή στάση μέχρι στιγμής. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στο Υπουργείο, είναι πολλοί οι υπάλληλοι που θα συμμετάσχουν στην απογραφή και από εκεί, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι θέλουν να αποφύγουν και την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάτες του Υπουργού Παιδείας σημείωναν χθες το βράδυ στο koolnews.gr πως αν σπάσει το απεργιακό μέτωπο, τότε δεν θα χρειαστεί καν η επιστράτευση. Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτήριζαν την παρόμοια απόφαση για επιστράτευση εν μέσω Πανελληνίων ως μοναδική και εξαιρετική περίπτωση, ενώ τόνιζαν πως ο Υπουργός προσπαθεί να κρατήσει μετριοπαθή στάση. Την ίδια ώρα κορυφώνονται επίσης και οι αντιδράσεις των μαθητών.

Ήδη, η διαδικτυακή κίνηση της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ anoixtessxoles.gr έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές, ενώ το κύμα δυσαρέσκειας φουντώνει και ανάμεσα σε σπουδαστές που δεν έχουν σχέση με την παράταξη. Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτοετείς φοιτητές αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους, οι φοιτητές των υπόλοιπων εξαμήνων φοβούνται πως θα χαθεί το εξάμηνο, ενώ αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους αναμένουν την απονομή των διπλωμάτων τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη προγραμματίσει.

Πάντως, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Πελεγρίνης συνεχίζει να τηρεί σκληρή γραμμή, ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντός του θεωρούν πως ελάχιστοι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα συμμετέχουν στην απογραφή. Όσο για την επόμενη μέρα; Αμφότερες οι πλευρές (Υπουργείο και πρυτανικές αρχές) περιμένουν την παρέλευση της αυριανής μέρας, έτσι ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις κινήσεις τους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα