Το Ίδρυμα Νιάρχου δίνει ανάσα στο Μουσείο Μπενάκη- Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη

14:15 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Το Μουσείο Μπενάκη περνά αναμφίβολα μεγάλες οικονομικές δυσκολίες: Η κρατική επιχορήγηση για το 2013 είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν επαρκεί για τη λειτουργία του, όταν στο παρελθόν κυμαινόταν στα 2, 2 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι πλέον δεν μπορούν να εργάζονται σε καθημερινή βάση, τα κτίριά του λειτουργούν κατά μία λιγότερη, ενώ η Πινακοθήκη Γκίκα και το κτίριο της οδού Πειραιώς θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Παρόλα αυτά, η καινοτομία και οι νέες, φρέσκιες ιδέες έρχονται στο προσκήνιο, δίνοντας το φιλί της ζωής στο δεύτερο σε επισκεψιμότητα πολιτιστικό

οργανισμό της χώρας. Αυτό χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Τα τέσσερα παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη θα λειτουργούν με ελεύθερη είσοδο κάθε Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη για έναν ολόκληρο χρόνο, στο κεντρικό κτίριο επί της οδού Κουμπάρη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, στο Ισλαμικό Μουσείο και στην αποθήκη Χατζηκυριάκου- Γκίκα στην οδό Κριεζώτου, το κοινό θα εισέρχεται χωρίς να πληρώσει είσοδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οδήγησε αφενός η φετινή χορηγία που έλαβε το Μουσείο Μπενάκη από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αφετέρου οι χορηγίες ύψους 100 εκατ. ευρώ που διαθέτει από πέρυσι, διάρκεια μία τριετίας.

Αυτές οι χορηγίες αποσκοπούν στην παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης και καταλήγουν στο Μουσείο με δύο τρόπους:

1) Με την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των τεσσάρων κτιρίων για τις Πέμπτες μιας ολόκληρης χρονιάς

2) Με τη μέθοδο matching fund, σύμφωνα με την οποία το ίδρυμα προσφέρει στο Μουσείο ένα ποσό ως χορηγία, με την προϋπόθεση το Μουσείο να συγκεντρώσει ίσης αξίας ποσό από άλλους χορηγούς.

Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελος Δεληβοριάς, είναι αισιόδοξος για την πορεία του Μουσείου και υποστηρίζει ότι το Μουσείο θα καταφέρει να επιβιώσει.

Μάλιστα, ένα μικρό παράρτημα του Μουσείου ετοιμάζεται για τη Μελβούρνη μέσα στο 2014, στο οποίο θα εκτίθενται αντικείμενα «από την προϊστορική εποχή έως την εποχή του Κολοκοτρώνη». Η κίνηση αυτή αναμένεται να φέρει πολλαπλά κέρδη στο ελληνικό ίδρυμα, κυρίως μέσω της στήριξης που θα λάβει από τους ομογενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα