Το κοτλέ είναι εντάξει!

Ο εφιάλτης των παιδικών μας χρόνων, είναι το απόλυτο casual ντύσιμο του σήμερα. Ναι, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, το κοτλέ επέστρεψε στη μόδα.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Όσοι είναι πάνω-κάτω 30 ετών πρέπει να έχουν δώσει τουλάχιστον μια φορά στην παιδική ηλικία τους αυτή τη “μάχη”. Ποια μάχη; Μα φυσικά με τη μάνα τους, που επέμενε να βάλουν κοτλέ παντελόνι και εκείνοι ήθελαν το μουράτο το τζιν. Δεν ξέρω άνθρωπο που να μην έχει αντιδράσει στο άκουσμα της  “φόρα το κοτλέ το παντελόνι σου”. Και λογικό θα μου πεις, καθώς τη δεκαετία

του ’80 σε έκαναν πιο φλώρο κι από τον Bill Gates. ΟΚ,  πολυεκατομμυριούχο φλώρο…

Αλλά μάλλον ήρθε η στιγμή που πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τις μητέρες μας – μάλλον επειδή έβλεπαν μπροστά. Το κοτλέ εδώ και 2 με 3 χρόνια έχει επιστρέψει δυναμικά στον κόσμο της μόδας. Και όταν ακούς τη λέξη “κοτλέ” μην βγάζεις σπυράκια και πάει το μυαλό σου στις μονοκόμματες χοντροκομμένες γραμμές που σε έδειχναν ότι μόλις τα είχες κάνει πάνω σου – σόρρυ για την έκφραση κιόλας!
Πλέον εκσυγχρονίστηκαν και μετατράπηκαν στο must του casual ντυσίματος. Τα κοτλέ παντελόνια απέκτησαν πιο λεπτό ύφασμα (θυμίζουν ώρες-ώρες τζιν) και πλέον η γραμμή τους στενεύει προς τα κάτω. Φοριούνται πολύ με μποτάκια -καλό είναι η “γλώσσα” του παπουτσιού να πετάγεται έξω, ξέρεις, μαγκιά-, πουκάμισο ή t-shirt από μέσα και σπορ σακάκι από πάνω.
Βέβαια αν θέλεις το συνδυάζεις το look σου με ένα κοτλέ σακάκι και κλείνεις την εμφάνιση είτε με γραβάτα, είτε με κασκόλ – αφού χειμώνιασε κιόλας.

Διαβάστε ακόμα:

* Μείνει cool και τον φετινό χειμώνα

* Μοds: Λεπτή μονόχρωμη γραμμή

Keywords
Τυχαία Θέματα