Το κρουαζιερόπλοιο Costa Crosiere κατέφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica κατέπλευσε σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη. Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην εταιρεία Costa Crosiere, φιλοξενεί 3.780 επιβάτες και πλήρωμα 1.100 ατόμων.

Δεδομένου του μεγέθους του πλοίου -αντίστοιχου μεγέθους πλοίο είχε να καταπλεύσει στην Θεσσαλονική απο το 2008- η παρουσία του

είναι εξαιρετικά σημαντική για την συμπρωτεύουσα καθώς σηματοδοτεί την προσπάθεια ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης ως έναν προορισμό κρουαζιέρας και την προσπάθεια ανάδειξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως ένα home port.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, ως επί το πλείστον Ιταλοί, αποβιβάστηκαν και ξεναγούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ μεγάλο μέρος των επιβατών πραγματοποιούν εκδρομές σε κοντινούς πτοορισμούς.

Ο Στέλιος Αγγελούδης, πρόεδρος της ΟΛΘ, τονίζει τη σημασία άφιξης κρουαζιερόπλοιων τέτοιου μεγέθους για την προβολή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως προορισμό κρουαζιέρας. Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Οι προσπάθειες της διοίκησης της ΟΛΘ στο συγκεκριμένο πεδίο αποδίδουν». Η ικανοποίησή του είναι επίσης μεγάλη όσον αφορά των κινητοποίηση των δημοσίων αρχών για την υποδοχή του πλοίου καθώς και την εξυπηρέτηση των επιβατών του. Ο Στ. Αγγελούδης ευχαριστεί ιδιαιτέρως τις αστυνομικές και τις λιμενικές αρχές για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαδικασίες αποβίβασης των επιβατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα