Το μαρτύριο της σταγόνας: Κατά 1,2 δισ. ευρώ αύξησε η ΕΚΤ τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

17:50 9/4/2015 - Πηγή: KoolNews

Κατά 1,2 δισ. ευρώ αύξησε τελικά τον ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται πλέον στα 73,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδιδε νωρίτερα το Bloomberg, η Ελλάδα επρόκειτο να ζητήσει 800-900 εκατ. ευρώ, ενώ μάλιστα οι πιθανότητες έγκρισης τέτοιου ποσού θεωρούνταν μικρές.

Η ΕΚΤ

συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ επανεξέταση του ELA θα γίνει την προσεχή Τρίτη, 14 Απριλίου, μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Ελλάδα απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση προς την ΕΕ για την παροχή μετρητών, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή πτώχευση. Ωστόσο, οι εταίροι ζήτησαν από την Αθήνα να παρουσιάσει πρώτα μια βελτιωμένη λίστα μεταρρυθμίσεων εντός έξι εργάσιμων ημερών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το Euroworking Group έδωσε στην Αθήνα διορία έξι εργάσιμων ημερών για να παρουσιάσει προτάσεις αποδεκτές από τους πιστωτές στα δημοσιονομικά, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποήσεις με στόχο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου. Και αυτό καθώς παρεμβάλονται οι αργίες του ορθόδοξου Πάσχα ενώ στις 17 με 19 Απριλίου πραγματοποιείται η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου θα πρέπει να μεταβούν οι εκπρόσωποι του Ταμείου.

«Από την ελληνική πλευρά, έγινε μια ισχυρή δήλωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και υπήρξε έκκληση για την απελευθέρωση ενός χρηματικού ποσού ως ένα είδος στήριξης της ρευστότητας πριν από το Eurogroup τις 24ης Απριλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Αλλά κανείς δεν ξέρει πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει - δεν υπάρχει προθυμία για την παροχή στήριξης πριν υπάρξει κάποια πρόοδος όσον αφορά το πρόγραμμα μεταρρύθμισης».

The post Το μαρτύριο της σταγόνας: Κατά 1,2 δισ. ευρώ αύξησε η ΕΚΤ τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα