Το μοναδικό ταξίδι μίας μπριζόλας στο διάστημα που κατάφερε να γυρίσει στη γη [βίντεο]

Μία ομάδα διαφημιστών αποφάσισε να κάνει την διαφορά και έτσι έστειλε μία μπριζόλα στο διάστημα. Και ενώ το εγχείρημα τους είναι παράτολμο και κάποια στιγμή έχασαν κάθε επαφή με την μπριζόλα, τελικά στάθηκαν τυχεροί και δημιούργησαν ένα μοναδικό βίντεο.

Το φετινό καλοκαίρι, στις 14 Ιουνίου ο Νικές Σούκλα μαζί με δύο φίλους του, έδεσαν μία μπριζόλα σε ένα μπαλόνι, έβαλαν μία κάμερα GoPro και το έστειλαν 31 χιλιόμετρα πάνω από

το έδαφος, στην στρατόσφαιρα. Το μπαλόνι με την κάμερα και την μπριζόλα ανέβαινε 325 μέτρα ανά λεπτό μέχρι που μετά από 95 λεπτά σταθεροποιήθηκε στα 31 χιλιόμετρα από το έδαφος ενώ βρισκόταν πάνω από το Χάνγκερφορντ.

Μετά από λίγο η ομάδα έχασε το σήμα του GPS και ενώ ήλπιζαν πως θα ανακτήσουν την επικοινωνία κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς η συσκευή καταστράφηκε λόγω της θερμοκρασίας της στρατόσφαιρας. Ο Νικές προσπάθησε με την μπριζόλα να προμοτάρει το νέο του βιβλίο με τίτλο Meatspace αλλά μετά από την εξαφάνιση της μπριζόλας η ομάδα απογοητεύτηκε.

Για καλή του τύχη, ένα μήνα μετά, ένας άνδρας που είπε μόνο ότι τον λένε Άνταμ, επικοινώνησε με τον συγγραφέα και του είπε ότι βρήκε την μπριζόλα και την κάμερα. Ο εν λόγω άνδρας ανακάλυψε την μπριζόλα στο Μάντστον του Ντόρσετ, 85 μίλια μακριά από το σημείο όπου είχε φύγει το μπαλόνι για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Και ενώ οι τρεις άνδρες ήλπιζαν πως θα πάρουν πίσω την GoPro με τα εντυπωσιακά πλάνα από το διάστημα, ο Άνταμ έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες και άλλαζε τηλεφωνικούς αριθμούς προκειμένου να μην την δώσει. Με την βοήθεια της αστυνομίας, η ομάδα κατάφερε να πάρει πίσω την κάμερα που είχε μέσα 100 λεπτά από το ταξίδι της μπριζόλας στο διάστημα.

The post Το μοναδικό ταξίδι μίας μπριζόλας στο διάστημα που κατάφερε να γυρίσει στη γη [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα