Το πολύ σεξ βλάπτει!

Για το αλκοόλ το ήξερες, το ίδιο και για το τσιγάρο. Όμως δεν περίμενες ποτέ να ακούσεις ότι το πολύ σεξ κάνει κακό στην υγεία. Κοίτα να δεις που φτάσαμε!

Από τον Βασίλη Μαλέσιο

Από τη μέρα που κατάλαβες ότι… κάτι τρέχει με την Μαίρη που μένει στο διπλανό διαμέρισμα, μέχρι να μην έχεις άλλο αντοχές λόγο ηλικίας, πιστεύεις ότι το σεξ θα σου δίνει πάντα ζωή. Και στην τελική, όσο το περισσότερο, τόσο το καλύτερο (για σένα). Και όμως κοίτα να δεις που υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος και έπεσε στο σεξουαλικό τραπέζι το ερώτημα: “Αγάπη μου; Μήπως κάνουμε υπερβολικό σεξ;”.

Και εδώ λοιπόν θα προσπαθήσω να σου απαντήσω. Όχι ως κάποιος ειδικός “γιατρός του έρωτα”, αλλά με μια μελέτη-άρθρο που πήρε το μάτι μου. Κατ’ αρχάς είναι δύσκολο έστω και να φανταστώ ότι το υπερβολικό σεξ μπορεί να αποβεί ”μοιραίο” – εκτός αν είσαι 70φεύγα, το παίζεις αμετανόητος τζόβενος και την πατήσεις. Αλλά και πάλι τότε μαγκιά σου, αφού αυτός θα είναι ένας ωραίος και αντρίκιος τρόπος να πας να βρεις τον Άγιο Πέτρο! Αλλά μιλάμε για όσους δεν είναι 70φευγα…

Τελικά το πολύ σεξ πειράζει ή όχι; Θα ξεκινήσω με τα καλά νέα. Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχουν κίνδυνοι αν δεν κάνεις αρκετό σεξ . Τι εννοώ; Μια καλή σεξουαλική ζωή παρέχει πλούτο αγαθών όπως καρδιαγγειακή άσκηση, μικρότερη εμφάνιση γρίπης (θα μου πεις εσύ τώρα και με το δίκιο σου, αν η γκόμενα είναι άρρωστη και με κολλήσει; Άλλο θέμα αυτό), σου προσφέρει μακροζωία, καλύτερο ύπνο και άκουσον-άκουσον μια βελτιωμένη αίσθηση μυρωδιάς.

Δυστυχώς κάθε νόμισμα έχει και δύο πλευρές και στο θέμα “σεξ” υπάρχουν και μερικά όχι και τόσο καλά νέα. Λοιπόν οι έρευνες έδειξαν ότι η σεξουαλική κατάχρηση μπορεί να αποβεί μοιραία μερικές φορές. Τα πράγματα έχουν ως εξής. Με το πέρασμα των χρόνων, και την αύξηση της ηλικίας συναντάμε συχνά την αμφιβολία, καθώς ο άντρας δεν είναι πλέον ο εραστής που ήταν πριν 10 χρόνια. Απόλυτα λογικό βέβαια, γιατί κάτι το τσιγάρο, κάτι τα παραπάνω ποτάκια που κοπάνησε με την παλιοπαρέα, κάτι το άγχος για την δουλειά, έχεις και αυτή την κρίση πάνω από το κεφάλι σου, σε ρίχνουν στο τέλος. Έχουμε δηλαδή πολλά μείον να μας ανησυχούν και είναι έτσι επόμενο οι σεξουαλικές ικανότητες που είχαμε να ανήκουν στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν, καταφεύγουμε σε διάφορα ενισχυτικά φάρμακα στυτικής λειτουργίας με αποτέλεσμα άθελα μας να το ”παρακάνουμε”. Αυτό βέβαια συμβαίνει κι όταν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν και έχουμε μια τέλεια ζωή αλλά πάλι θέλουμε το κάτι παραπάνω, για να γίνουμε ακόμα πιο killer .

Πάντως και χωρίς χάπια, από την μανία μας (ναι, μας πιάνει ώρες-ώρες αυτή η μανία) να ρίξουμε στο κρεβάτι ότι έχει βυζιά και περπατάει, καταλήγουμε να μην αφήνουμε τα πολύτιμά μας “αγαθά” να ξεκουραστούν με αποτέλεσμα να χάσουν το πολύτιμο οξυγόνο που χρειάζονται και σε μερικές περιπτώσεις, έστω και ελάχιστες, να υποστούν μερικές ζημιές. Για αυτό μην το παρακάνετε με το σεξ, γιατί μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά από το κρεβάτι του έρωτα, στο κρεβάτι του πόνου.

Διαβάστε ακόμα:

*

Keywords
Τυχαία Θέματα