Τώρα αναρωτιούνται για τη Χρυσή Αυγή…

Τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές και όλοι οι πολιτικοί ψάχνουν τι έγινε και πήρε η Χρυσή Αυγή τόσο μεγάλο ποσοστό. Ο Πέτρος Κωστόπουλος τους παρακολούθησε χθες το βράδυ να το σχολιάζουν στον Alpha και τους σχολιάζει με την σειρά του…

Μου αρέσει που το πολιτικό σύστημα κάθεται και σκέφτεται για να ανακαλύψει τις αιτίες της ανόδου της Χρυσής Αυγής.

Την έκαναν όλοι μαζί. Άκουγα χθες το βράδυ στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ ότι μαλακία θες, από παντού. Ειδικά μου άρεσε ο αλλού νυχτωμένος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης και η Αριστερά που προσπαθούν να ερμηνεύσουν ένα εντελώς νέο φαινόμενο με εργαλεία-σκέψεις από αυτά που μπορούσε να είχε ο Αβραάμ Λίνκολν όταν μίλαγε για τους μαύρους της Αμερικής. Είναι απλό: ο κόσμος έχει φρικάρει με τις εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια λαθρομεταναστών, που έχουν μετατρέψει την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, σε κατεχόμενες περιοχές. Όλα έχουν ένα όριο και η ανοχή το δικό της.

Δεν λέω φτωχοί άνθρωποι, απελπισμένοι, ένα ποσοστό (μικρό) κυνηγημένοι, έχουν βρει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα τελευταία 10 χρόνια, κοίταζαν το φαινόμενο και δεν το ακουμπούσαν. Η δε Αριστερά τους πίεζε όσο μπορούσε με πατροπαράδοτα αντιρατσιστικά και ουμανιστικά φλασάκια παλαιάς κοπής. Όμως το φαινόμενο αυτό δεν έχει να κάνει πχ. με την έλευση χιλίων Παλαιστινίων όταν τους εξολόθρευαν οι Ισραηλινοί. Καμία σχέση. Εδώ μιλάμε για την είσοδο ανθρώπων που ξεπερνούν σε πληθυσμό τα Σκόπια. Χάρηκα όταν άκουσα χθες τον Λοβέρδο να παραδέχεται ότι ο μόνος που είχε δει τι θα γίνει πριν από 6-7 χρόνια ήταν ο Καρατζαφέρης. Σου αρέσει να συμφωνείς με τον Καρατζαφέρη; Δεν σου αρέσει, αλλά θες, δεν θες είναι ο πρώτος που είχε πει ότι θα γίνουμε μπουρδέλο. Όλοι το περνάγανε στο ντούκου, με αποτέλεσμα να μαζευτούν σήμερα 1,5 εκατομμύριο μετανάστες. Άντε, να είναι ένα εκατομμύριο, στην καλύτερη.

Τον τελευταίο καιρό, παρά τα μέτρα, αυξάνεται η προσέλευση. Μάθανε ότι… αυτονόμαστε και πλάκωσε όλος ο πλανήτης. Εννοείται ότι η Ευρώπη δεν τους παίρνει ούτε με σφαίρες και τους παρατάει στην ανοχύρωτη περιοχή, που είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν έχει να ταΐσει τους δικούς της πια. Δουλειές δεν υπάρχουν ούτε με δίκαννα – όσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες, άλλοι τόσοι είναι οι άνεργοι Έλληνες. Είμαστε μια πολύ μικρή κοινωνία και πολύ παλιά, για να μπορέσουμε να αντέξουμε εύκολα ακόμα και τη μίξη πολιτισμών. Η Αμερική χτίστηκε στις άλλες κουλτούρες, γιατί ακριβώς έψαχνε την ανάπτυξη και τα φτηνά εργατικά χέρια. Τους ήπιαν το αίμα με το καλαμάκι, που θα έλεγε και παλιά το ΚΚΕ, αλλά στο τέλος τους ενσωμάτωσαν. Όταν τελείωσε η ανάπτυξη, σηκώθηκε το τοίχος.

Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι πια πόλη υπό κατάληψη. Τέλος. Η πείνα και η δυστυχία γενούν παρανομία. Δεν χρειάζεται να είσαι εγκληματικό στοιχείο για να κλέψεις ή να ληστέψεις. Γίνεσαι, άμα πεινάς πολύ. Η Χρυσή Αυγή πόνταρε σε αυτή ακριβώς την έλλειψη πολιτικής από όλα εν συνόλω τα κόμματα – πλην Καρατζαφέρη όπως είπα. Άρχισ

Keywords
Τυχαία Θέματα