Είναι πλαστές οι χειρόγραφες σημειώσεις υποστηρίζει τώρα ο Άκης

Τρίτη ημέρα της απολογίας του σήμερα και ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει να κατηγορεί μια σειρά από στελέχη των media για την επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται. Ο πρώην Υπουργός, μιλώντας σε ερωτήσεις της έδρας επέμεινε να ρίχνει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον προφυλακισμένο επιχειρηματία

Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

«Πολιτικό είναι το θέμα. Βλέπω τις τελευταίες ημέρες να ξαναφουντώνει από τις δυνάμεις που στρατεύτηκαν εναντίον μου. Το 2010 ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Λαυρεντιάδης και μια σειρά στελέχη των media έστησαν αυτή την επικοινωνιακή επίθεση εναντίον μου που συνεχίστηκε για μήνες. Βλέπω τώρα να διαμορφώνεται κάτι ανάλογο με άλλη σύνθεση. Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα… είστε κι εσείς κάτω από αυτή την επιρροή. Δυστυχώς πλανάται από πάνω μας. Να φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε το έξωθεν κλίμα», δήλωσε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η σημερινή νέα αναφορά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού ότι μέρος των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του είναι πλαστά και δεν του ανήκουν!

Στο δικαστήριο σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Τσοχατζόπουλου και συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο ώστε να πέσουν οι τόνοι. Αφορμή αποτέλεσαν οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τα όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο πρώην υπουργός , την «πατρότητα» των οποίων τώρα αρνείται.

Στοχοποιημένος συνέχισε να υποστηρίζει πως είναι ο ίδιος ενώ επέμεινε για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει δωροδοκηθεί.

«Έχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα, δεν ζήτησα και δεν πήρα ανταλλάγματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Εγώ θα επιμείνω. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί. Είμαι στοχοποιημένος», δήλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος στους δικαστές.

«Η χθεσινή αναφορά της εισαγγελέως περί αμαρτωλών χρημάτων με τα οποία αγοράζονται δήθεν ακίνητα μελών της οικογένειάς μου είναι πρωτοφανής και δείχνει προκατάληψη στο πρόσωπό μου», συμπλήρωσε.

«Κανείς από τους πέντε υπουργούς που πέρασαν μετά από εμένα στο υπ. Αμυνας δεν ενδιαφέρθηκε για τα υποβρύχια. Εκαναν έρευνα μόνο για τη δική μου θητεία και με έβγαλαν κατηγορούμενο για ξέπλυμα» δήλωσε αγανακτισμένος ο πρώην Υπουργός.

Κάνοντας επίκληση σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου είπε ότι η Ferrostall για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκατ. ευρώ γενικά και αόριστα. Και πρόσθεσε πως η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο «κύκλο προσευχής» που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα