Τσουνάμι alert από απίστευτο σεισμό 7,7 Ρίχτερ!

Φουσκώνει ο ωκεανός! Κύματα δύο μέτρων ύψους θα χτυπήσουν από στιγμή σε στιγμή την Χαβάη. Σε επιφυλακή όλες οι παράκτιες περιοχές της Αλάσκα. Συναγερμός αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε λίγο πριν τα ξημερώματα τον Καναδά.

Τα τεράστια κύματα κατευθύνονται ήδη προς τη Χαβάη, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ειρηνικό. Το πρώτο επικίνδυνο κύμα αναμένεται να φθάσει σήμερα στις 08:28 ώρα Γκρίνουϊτς. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ σειρήνες ηχούν σε όλα τα νησιά της Χαβάης.

Το επίκεντρο της δόνησης των 7,7 Ρίχτερ

εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουϊτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Το αρχιπέλαγος Χάιντα Γκουάι αποτελούν 150 νησιά με συνολικό πληθυσμό 5.000 ανθρώπων, στ΄ ανοικτά της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα