Βερολίνο, ο Ζοτς ξανάρχεται – Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε 63-75 [βίντεο]

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε και στη Μαδρίτη της Ρεάλ με 75-63, έκανε το 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final 4 του Βερολίνου, με τον Ζοτς να επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στον... τόπο του εγκλήματος.

Την τελευταία φορά (2009) που ο Σέρβος προπονητής βρέθηκε στο Βερολίνο σε Final 4 αναδείχθηκε νικητής με τον Παναθηναϊκό.

7 χρόνια μετά οδηγεί την Φενερμπαχτσέ δια περιπάτου στην τελική φάση της Euroleague, καθώς

η τουρκική ομάδα επικράτησε της κατόχου του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης, συναντώντας αντίσταση μονάχα στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1. Μπήκε στο παρκέ πολύ επιθετικά, ωστόσο για ακόμη ένα παιχνίδι πληγώθηκε από την αστοχία της και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και έτσι μοιραία γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό από το Final 4.

Αντίθετα, η Φενέρ παίρνει και φέτος την πρόκριση και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση που πέρασε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 3-0 στη σειρά.

Όσον αφορά στον Κώστα Σλούκα, ο Έλληνας γκαρντ είχε 1 πόντο (0/5 προσπάθειες, 1/2 βολές), ωστόσο μάζεψε 1 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και κέρδισε 6 φάουλ σε 21 λεπτά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρμπαχτσε είχε 10 περισσότερα ριμπάουντ, ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η ευστοχία της στα δίποντα (52%/44%) και στις βολές (77%/44%). Κατάφερε να περιορίσει τους ψηλούς της Ρεάλ, δυσκολεύοντας πολύ την «βασίλισσα» στο να περάσει τη μπάλα στο καλάθι. Ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν στα σουτ από μακρινή απόσταση (9/33, 27%), επιλογή που δεν τους δικαίωσε.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης- και πιθανότατα της αγωνιστικής- αναδείχθηκε ο Έκπε Γιούντο. Ο ψηλός της Φενέρμπαχτσε είχε 15 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 ασίστ σε 37 λεπτά, αριθμοί που του έδωσαν 33 βαθμούς στο index ranking.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κάκιστη εμφάνιση από τον Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος σε 20 λεπτά είχε 5 πόντους με 1/10 προσπάθειες και 0/2 βολές. Μοναδικό θετικό στοιχείο οι 3 ασίστ που μοίρασε.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο της Φενέρ, η οποία έτρεξε επί μέρους 24-13, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και ανέβασε τη διαφορά από τους 3 (40-37) στους 14 (64-50).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε κρατά την υπεροχή της στα ριμπάουντ και την ευστοχία στις βολές (14/18, 77%), ενώ η Ρεάλ την εμφάνιση του Αγιόν που είχε 14 πόντους και 14 ριμπάουντ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι την εμφάνισή τους σε όλη τη διάρκεια της σειράς, ενώ η Φενέρμπαχτσε την εμφάνιση του Χίκμαν που δε βοήθησε.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-0

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 75-69
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης 100-78
Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 63-75

πηγή: gazzetta.gr

The post Βερολίνο, ο Ζοτς ξανάρχεται – Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε 63-75 [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα