Ξεκινά η «μητέρα των μαχών»- Αθήνα και Τρόικα παλεύουν για δημοσιονομικό κενό και νέα μέτρα

Το ΔΝΤ επισήμως, δεν ζητάει περικοπές μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων, αλλά οι αξιωματούχοι του υποστηρίζουν ότι όλα θα κριθούν από το «κενό» που θα προκύψει από την β΄φάση αξιολόγησης καθώς είναι προφανές ότι αλλιώς μπορεί να καλυφθεί ένα κενό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και αλλιώς ένα κενό της τάξης των 2 ή 2,5 δις. ευρώ όπως το υπαινίχθηκε το ΔΝΤ στην τελευταία του Έκθεση που προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό

στην ελληνική κυβέρνηση.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε έντονη συζήτηση για την ελληνική στάση εν όψει των επαφών του Αντώνη Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής καθώς φάνηκε ότι το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να κλείσει άρον άρον την συζήτηση με την Τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014 με επώδυνα μέτρα. Πέρα από τον οριζόντιο χαρακτήρα των μέτρων περιλαμβάνονται και άλλα όπως η κατάργηση των τελευταίων διατάξεων που επιτρέπουν την πρόωρη σύνταξη.

Εάν όμως η Τρόικα φανεί αδιάλλακτη όσον αφορά την υποαπόδοση μέτρων που ήδη τρέχουν, η τρύπα στον Προϋπολογισμό του 2014 θα είναι περί τα 2 δις. ευρώ και έτσι αυτομάτως διατρέχει ο κίνδυνος να ξαναβγούν από το συρτάρι τα σχέδια που είχαν αποσυρθεί την αρχή της εβδομάδας και αφορούσε μειώσεις συντάξεων σε ΤΕΒΕ και ευγενή ταμεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα