Ξιφίας κοκκινιστός σβησμένος με λευκό κρασί

Ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά ψάρια, ο ξιφίας, μαγειρεμένος εύκολα και απλά στο τραπέζι σας. Ετοιμάζεται γρήγορα και –κυρίως- με φθηνά και καθημερινά υλικά. Καλή σας απόλαυση.

Τί θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κιλό ξιφίας

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

Αλεύρι

Αλάτι & πιπέρι

¼ φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια

2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

2 φλιτζάνια χυμός ντομάτας κονκασέ

¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

2

κουταλάκια του γλυκού πάπρικα

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Αφαιρείτε την πέτσα από τον ξιφία και τον κόβετε σε κύβους.

Αλατίζετε το ψάρι και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ώστε να χωράει όλα τα κομμάτια του ξιφία σε μια στρώση, και αφήνετε το ψάρι να τηγανιστεί καλά και από τις δύο πλευρές.

Όταν ο ξιφίας έχει ψηθεί, τον βγάζετε από το τηγάνι και τον τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε ελάχιστα τις φέτες σκόρδου και προσθέτετε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το λευκό κρασί, το κουκουνάρι και την πάπρικα.

Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα μέχρι να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ψάρι. Ανακινώντας συχνά-πυκνά το τηγάνι μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα (15-20 λεπτά).

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντάς το με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα