Το Google Babel παραμένει ζωντανό

Το πρόγραμμα Google Babel παραμένει ζωντανό και φιλοδοξεί να μας φέρει άμεση μετάφραση στις τηλεφωνικές μας κλήσεις.

Το Google Babel ήταν το ανεπίσημο όνομα της εφαρμογής που πλέον έγινε γνωστή με την ονομασία Google Hangouts, δηλαδή την ενοποιημένη υπηρεσία μηνυμάτων της Google.

Ωστόσο, το εν λόγω project δεν «πέθανε» με το λανσάρισμα του Hangouts. Ο Αντιπρόεδρος του Android, Hugo Barra, δήλωσε ότι το Babel παραμένει «ζωντανό» και στο σχεδιασμό προβλέπεται να συμπεριλάβει όχι μόνο υπηρεσίες messaging, αλλά και υπηρεσίες μετάφρασης.

Πιο συγκεκριμένα, το τωρινό project με την ονομασία Babel της Google, συνίσταται στη μεταφορά μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά ο Αντιπρόεδρος του Android δηλώνει ότι η ομάδα του Android έχει καταφέρει ήδη σπουδαία επιτεύγματα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών το Google Babel μπορεί να μεταφράσει συζητήσεις με αποτελέσματα που πλησιάζουν σε ακρίβεια το 100%. Φυσικά, οι δοκιμές γίνονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς θορύβους στο υπόβαθρο.

Οι θόρυβοι στο υπόβαθρο αποτελούν και τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ανάπτυξη του Google Babel. Όμως, οι άνθρωποι του Android δηλώνουν ότι ενώ ακόμη είμαστε στα πρώτα βήματα ανάπτυξης της εφαρμογής, σε μερικά χρόνια η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα