15 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997, όταν ένα τροχαίο ατύχημα στο γαλλικό τούνελ Ποντ Ντ' Αλμά συγκλόνισε και βύθισε σε θλίψη όλους τους Βρετανούς. Σαν σήμερα βρήκε τραγικό θάνατο η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρώτη σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου και μητέρα των Χάρι και Γουίλιαμ.

Ο τρόπος που η ιδιαιτέρως αγαπητή πριγκίπισσα έφυγε από τη ζωή άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” σε θεωρίες συνομωσίας, καθώς αυτή και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγέντ, σκοτώθηκαν όταν η Mercedes-Benz W140 στην οποία επέβαιναν έφυγε από τον έλεγχο

του οδηγού τους, Ανρί Πόλ, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τους παπαράτσι που τους καταδίωκαν.

Ακολούθησε μια 18μηνη δικαστική έρευνα των γαλλικών Αρχών, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριβή προκλήθηκε εξαιτίας του οδηγού, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου γιατί οδηγούσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ενώ μεθυσμένος.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1961 από αριστοκρατική οικογένεια και μεγάλωσε υπό την προστασία του πατέρα της Τζον Σπένσερ. Στις 29 Ιουλίου του 1981 έγινε ο γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Η Νταϊάνα είχε το παρατσούκλι “πριγκίπισσα του λαού”, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους Βρετανούς υπηκόους και ξεχώρισε για το φιλανθρωπικό της έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα