25.000 «διαθέσιμους» αποφάσισε η Κυβέρνηση

Ο προγραμματισμός για το μέτρο της διαθεσιμότητας βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, καθώς συμπληρώθηκε το σχέδιο για τους 25.000 δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα στη σημερινή (20/09) συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Το συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αφορά στις διαθεσιμότητες υπαλλήλων των

ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η δέσμευση της κυβέρνησης αφορά 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, και άλλους 12.500 έως το τέλος του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Τα νούμερα προκύπτουν από όλα τα υπουργεία, όμως τα υπουργεία αυτά που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος είναι το Εσωτερικών, το Υγείας, το Παιδείας και το Άμυνας.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο.

Με τους σχεδιασμούς ικανοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα δύο ημέρες πριν την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα