30 κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση, που είχε σήμερα το μεσημέρι με τους γενικούς γραμματείς περιφερειών και τους προέδρους των περιφερειακών ενώσεων δήμων της χώρας, θα δημιουργηθούν περίπου 30 κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε, ότι θα προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, πριν τις εκλογές, πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη νομοθέτηση της κατασκευής τριών κέντρων κράτησης παράνομων

μεταναστών σε κάθε μία από τις δέκα Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα, οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας για να απαντήσουν εάν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων κράτησης. Εν συνεχεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες».

Τέλος, ανέφερε ότι «τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 – 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα