48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

«Νέο οργανισμό που θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει το ΤΑΠ» και «καμία απόλυση στο ΤΑΠ, αλλά ενίσχυσή του ώστε να επιτελεί το έργο του», ζητούν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα (Τετάρτη) και την Πέμπτη.

«Η χρονική περίοδος των 2 τελευταίων ετών ήταν για το ΤΑΠ η χειρότερη της ιστορίας του. Αφ΄ ενός μεν αποδεκατίστηκε οικονομικά μετά το κούρεμα που υπέστη με το PSI και αφ΄ ετέρου συρρικνώθηκε σε επίπεδο προσωπικού με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων. Αντί λοιπόν να ενισχυθεί, ώστε να επιτελεί το έργο του ως στυλοβάτης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, βρίσκεται αντιμέτωπο με την διάλυσή του, εφ' όσον προχωρήσει η αφαίμαξή του από προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Ελλάδας (ΣΕΚΑ), μετά από απόφαση των εργαζομένων αρχαιολόγων των έργων Ανάργυροι ΙΙXb και XIIIa στο ορυχείο πεδίου Αμυνταίου, προχωρεί σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας σήμερα, αύριο και μεθαύριο (4, 5 και 6/9/13), από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 μμ. Ο λόγος είναι η απόφαση της εργολήπτριας εταιρείας ΑΚΜΗ ΑΤΕ να μειώσει κατά 15% τις αποδοχές των νεοπροσληφθέντων αρχαιολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα