Art Zone 42: Ομαδική έκθεση Living On Vivid Edge

Την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 8:00 μ.μ. εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Art Zone 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο Living On Vivid Edge. H ομαδική έκθεση Living On Vivid Edge εξωτερικεύει ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος της. Την ενεργητική, δυνατή, παθιασμένη ζωή.Υποστηρίζει αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζοντας πέντε σύγχρονους καλλιτέχνες, οι οποίοι αποτυπώνουν

στα έργα τους δυναμικές συνθέσεις με κυρίαρχο χαρακτηριστικό το έντονο χρώμα και έμμεσες αναφορές στον ερωτισμό, που αποτελεί άλλωστε και τον βασικό πυρήνα της έκθεσης. Διανύοντας μια δυσμενή περίοδο τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο και βιώνοντας πλέον μια αδιάφορη και απαθή καθημερινότητα, η ομάδα της έκθεσης Living On Vivid Edge αντιτάσσεται σε αυτή την νωχελική νοοτροπία, διαχέοντας χρώμα και ερωτική διάθεση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, σε μια εποχή που συναισθηματισμός και η εκφραστικότητα στην μεταξύ των ανθρώπων επικοινωνία εκλείπει ολοσχερώς.Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μεικτής τεχνικής της Αρετής Κλουτσινιώτη, αφηρημένες δημιουργίες σε χαρτί της Ελένης Μαραγκουδάκη, ζωγραφικά έργα του Κώστα Μπερδέκλη, ελαιογραφίες του Γιάννη Νομικού και ένα υπερμέγεθες έργο σε καμβά της Σοφίας Σκαρογιάννη. Τονίζοντας την ανάγκη για επαναφορά στο συναίσθημα, τα έργα των καλλιτεχνών εξάπτουν τη φαντασία, παίζουν με τη σκέψη του θεατή και τον προκαλούν να περιηγηθεί σε έναν κόσμο που ναι μεν υπάρχει αλλά είναι ξεχασμένος στο πίσω μέρος του μυαλού. Εκρήξεις χρωμάτων συνυπάρχουν με σαγηνευτικές, γυναικείες υπάρξεις και επιβλητικές, μυστηριώδεις ορχιδέες. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα που παραπέμπουν σε παιχνιδιάρικες φύσεις συνομιλούν με ψυχεδελικά σχέδια ποπ-αρτ αισθητικής. Το αφηρημένο διαδέχεται το συγκεκριμένο και αντιστρόφως, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και μορφών σε μια άκρως ενεργειακή και ενεργητική ατμόσφαιρα. Ένας κόσμος συναισθημάτων απελευθερώνεται μπροστά στα μάτια του θεατή.

We love Living On the Vivid Edge and we show it…
Επιμέλεια έκθεσης : Τζωρτζίνα Θέου

Εγκαίνια Τρίτη 26 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.
Η έκθεση διαρκεί έως και το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012.

Ώρες λειτουργίας κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00–15:00 και 17:30 – 21:00. Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα