Citigroup: Η Ευρωζώνη δεν θα διασπαστεί - Ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο το ευρώ!

Θα μπορούσε το ευρώ να θεωρηθεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, παρά το γεγονός πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει ακόμη φτάσει στο τέλος της;

Την απάντηση έρχεται να δώσει η Citigroup, μέσω νέας έκθεσής της, την οποία αναφέρει το bankingnews.gr.

Όπως εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, το ευρώ κατόρθωσε πράγματι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να αναλάβει το ρόλο μιας "ασφαλούς επενδυτικής επιλογής", ωστόσο η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί εύκολα και μεμιάς να αλλάξει.

Την ώρα που ολοένα και αυξάνονται οι επενδυτές που γυρίζουν την πλάτη στις αναδυόμενες αγορές, στη σκιά των ανησυχιών για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της αμερικανικής Fed, τα περισσότερα "οφέλη" φαίνεται πως τα δρέπει το ευρωπαϊκό νόμισμα, παρά την εύθραυστη - ακόμη - κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το ευρώ έχει ήδη καταγράψει σημαντική άνοδο, διαπραγματευόμενο στα επίπεδα των 1,32 δολαρίων, από τα επίπεδα των 1,28 δολαρίων στις αρχές Ιουλίου.

"Για αρκετούς επενδυτές, το δολάριο έχει αρχίσει να χάνει μέρος της λάμψης του. Επομένως, η έντονη παρουσία του ευρώ έχει αρχίσει να τραβά την προσοχή", σχολιάζει ο Valentin Marinov, κορυφαίος αναλυτής της Citigroup και συντάκτης της συγκεκριμένης έκθεσης.

"Οι φόβοι για τη διάσπαση της Ευρωζώνης έχουν μειωθεί αισθητά κατά τους τελευταίους μήνες", παραδέχεται επίσης ο αναλυτής.

Αλλά ο Marinov προειδοποιεί: Το ευρώ μπορεί εύκολα να καταστεί εκ νέου ευάλωτο, αν υπάρξει επέμβαση στη Συρία. Γιατί; Γιατί, όπως ο αναλυτής εξηγεί, η συριακή κρίση ίσως μεταφραστεί ως ένας ακόμη εξωγενής κίνδυνος για την Ευρωζώνη, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να λύσουν τα... εσωτερικά προβλήματα χρέους!

Keywords
Τυχαία Θέματα