Eπανεξέταση των ορίων εκπομπής της κινητής τηλεφωνίας

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ θα μελετήσει εάν θα πρέπει να επανεξετάσει τα όρια εκπομπών των ραδιοσυχνοτήτων για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δεν έχουν επαναξιολογηθεί από το 1996, μετά από προτροπή και του Προέδρου της.

"Είμαστε βέβαιοι, πως τα όρια εκπομπών των συσκευών, όπως είχαν τεθεί δεν θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές", δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής και πρόσθεσε πως "οι ΗΠΑ, έχουν τα πιο αυστηρά όρια στον κόσμο. Αυτό που κάνουμε,

είναι μια τυπική αξιολόγηση των ορίων αυτών. Ελπίζουμε και περιμένουμε πως και οι υπόλοιπες επιτροπές με τις οποίες συνεργαζόμαστε για το θέμα αυτό, να συμμετέχουν στη διαδικασία".

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ένωσης της "ασύρματης" βιομηχανίας, John Walls, καλωσόρισε την κίνηση αυτή. "Αυτό που περιμένουμε, είναι η επανεξέταση αυτή να επιβεβαιώσει με επιστημονικά ευρήματα, όπως συνέβη και στο παρελθόν, πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Μετά από χρόνια ερευνών, μια πλήρης επιστημονική μελέτη στις μή ιοντίζουσες ακτινοβολίες, από την Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Ομάδα, που είναι μέλος της εθνικής επιτροπής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, έφθασε στο ίδιο συμπέρασμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, επιτροπές ειδικών και συμβουλευτικές επιστημονικές ομάδες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν στα όρια που έχουν θεσπιστεί, δεν έχουν καμία γνωστή επίπτωση στην υγεία και είναι ασφαλή σε κανονική χρήση", συμπλήρωσε ο Walls.

Κατά κοινή ομολογία η ιατρική κοινότητα δεν έχει επαρκή στοιχεία που να καταλήγουν σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για το αν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας βλάπτουν την υγεία, όμως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, κατατάσσει τα κινητά στις πιθανές αίτιες ανάπτυξης μιας συγκεκριμένης μορφής καρκίνου στον άνθρωπο, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα