Goldman Sachs: Αθώοι οι ένοχοι της κρίσης

Άφεση αμαρτιών φαίνεται πως παίρνει η περιβόητη Goldman Sachs, εταιρεία που κατά πολλούς ευθύνεται για την έναρξη της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ και το ντόμινο εξελίξεων που βύθισε στην ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Καμία ποινική ευθύνη δεν θα αντιμετωπίσει Goldman Sachs

Group και οι υπάλληλοί της σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το οποίο επικαλείται έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας.

Η διερεύνηση αξιόποινων πράξεων που είχε ζητήσει ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Καρλ Λέβιν του οποίου η υποεπιτροπή έκανε έρευνα διαρκείας για την εταιρία έπεσε τελικά στο κενό, καθώς – όπως περίμεναν οι περισσότεροι – έπεσε στο κενό.

Η υποεπιτροπή του Λέβιν πραγματοποίησε σειρά τηλε-ακροάσεων ως μέρος της έρευνας, η οποία επικεντρώνεται σε ένα προϊόν στεγαστικών δανείων γνωστό ως Abacus και, όπως ανέφερε, η Goldman Sachs παραπλάνησε το Κονγκρέσο και τους επενδυτές.

Μόνο ένα υπάλληλος της εταιρίας, ο Φαμπρίς Τουρέ, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια πολιτική καταγγελία από τις ΗΠΑ παρότι έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ερωτήματα, ωστόσο, γεννιούνται για τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία, ιδιαίτερα στην εποχή Ομπάμα είχε δεσμευθεί να διερευνήσει εις βάθους τα αίτια της κρίσης αυτής και τις ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, ενώ, στην παρούσα φάση, δεν διστάζει να «κουνήσει το δάχτυλο» στην Ευρώπη.

Εκλογές γαρ το Νοέμβιο…

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα