H οικονομική κρίση «έκοψε» το τσιγάρο στους καπνιστές!

Να και κάτι καλό που προσέφερε η οικονομική κρίση…! Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, τα τελευταία δύο χρόνια διπλασιάστηκε το ποσοστό των καπνιστών, που επιχείρησαν να κόψουν το τσιγάρο. 1 στους 5 μάλιστα παραδέχεται ότι «κόβει» το τσιγάρο λόγω χρημάτων!

Επίσης, το 45% των καπνιστών δηλώνει αποφασισμένο να «κόψει» το κάπνισμα το επόμενο 6μηνο. Στην έρευνα συμμετείχαν 800 καπνιστές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης. Συνολικά το 60% των καπνιστών δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να κόψει το κάπνισμα χωρίς επιτυχία.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΕΟΦ ζητά το ηλεκτρονικό τσιγάρο να πάρει άδεια κυκλοφορίας, όπως και τα φάρμακα, ώστε να βοηθηθούν ουσιαστικά οι χρόνιοι καπνιστές.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Γ. Τούντας έχει ήδη υποβάλει σχετική πρόταση στο υπουργείο Υγείας, η οποία προβλέπει:

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο με προτεινόμενη ένδειξη «για τη διακοπή ή μείωση του καπνίσματος» να χαρακτηριστεί ως φαρμακευτικό προϊόν. Για την κυκλοφορία του θα απαιτείται άδεια από τον ΕΟΦ, ύστερα από αξιολόγηση των στοιχείων τεκμηρίωσης της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας, με σκοπό την δραστική μείωση του καπνίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα