Hackers διέρρευσαν 450.000 κωδικούς από την Yahoo!

Μετά της επιθέσεις σε γνωστά κοινωνικά δίκτυα και μεγάλες εταιρείες ήταν σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και η σειρά της Υahoo να πέσει θύμα των hackers. Oι hackers, επιτέθηκαν στους servers της υπηρεσίας Yahoo Voice και κατάφεραν να αποσπάσουν και να δημοσιοποιήσουν στοιχεία περισσότερων από 450.000 χρηστών

μέσα σε λίγες μόνο ώρες!

Το hacking group D33Ds Company, όπως αυτονομάζεται επιτέθηκε στους servers της υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο επίθεσης "SQL injection", καταφέρνοντας να εξάγουν από τις βάσεις δεδομένων 453.000 λογαριασμούς χρηστών , ενώ διέρρευσαν τα στοιχεία, online σε διάφορα sites σε μορφή απλού κειμένου.

Οι hackers έκαναν γνωστό πως η εταιρεία πρέπει να ασχοληθεί με την ασφάλεια του συγκεκριμένου subdomain της Yahoo, αφού υπάρχουν πολλά κενά ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί σε webservers της εταιρείας, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν όσο πιο σύντομα γίνεται.
Αν έχετε λογαριασμό στη Yahoo, έστω κι αν δεν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Voice καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό για να μην βρεθείτε στην συνέχεια προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα