Independent: Φασίστες περιπολούν στην Αθήνα, δολοφονώντας και τρομοκρατώντας

Για πραγματικούς φασίστες που αποδεκατίζουν, δολοφονούν και τρομοκρατούν εθνικές μειονότητες κάνει λόγο η εφημερίδα Independent, περιγράφοντας σε τόνο ανησυχητικό την έκρηξη ρατσιστικής βίας που καταλαμβάνει την Αθήνα.

Η αρθρογράφος της εφημερίδας αναφέρει ότι ενώ η βία κατά μεταναστών και μειονοτήτων κλιμακώνεται,

στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι φασίστες οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν αρχίσει να προωθούν επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλοφίλων και ανθρώπων με αναπηρίες.

«Και παρόλα αυτά στην Ευρώπη συνεχίζουν να τους αντιμετωπίζουν ως ένα απλό σύμπτωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο τονίζεται ότι παραμένει ανεξιχνίαστη η υπόθεση δολοφονίας Ιρακινού μετανάστη από μηχανοκίνητη ομάδα μερικά στενά μακριά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και επισημαίνει ότι ενώ οι πρώτες επιθέσεις είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλέον, οι επιθέσεις γίνονται απροκάλυπτα ακόμα και υπό το φως της ημέρας και ότι οι ότι μετανάστες που καταγγέλλουν επιθέσεις στην αστυνομία κινδυνεύουν με σύλληψη.

Η δημοσιογράφος δεν παραβλέπει να σημειώσει ότι μεγάλο τμήμα της βάσης στήριξης της Χρυσής Αυγής προέρχεται από τους κόλπους της αστυνομίας και ότι πλέον οι μετανάστες φοβούνται να βγουν μόνοι στους δρόμους της Αθήνας.

«Οικογένειες που ήρθαν στη χώρα για ασφάλεια, τώρα φοβούνται για τα παιδιά τους», προσθέτει το άρθρο και σημειώνει ότι το 80% των προσφύγων που έρχονται στην ΕΕ περνούν πρώτα στην Ελλάδα, καθώς και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι «κάνουν τα στραβά μάτια» στο φαινόμενο της ξενοφοβικής βίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δηλώσεις όπως αυτές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη , Νίκου Δένδια, εντείνουν το ρατσισμό , ενώ κάνει σαφή αντιστοίχηση με τη ρητορική και άλλων κεντροδεξιών κυβερνήσεων που μιμούνται τη γλώσσα ακροδεξιών εξτρεμιστών.

Η αρθρογράφος συνεχίζει αναφέροντας ότι η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως υπερασπίστρια της περιθωριοποιημένης εργατικής τάξης και εχθρός του χρεοκοπημένου δημοκρατικού συστήματος, εκμεταλλευόμενη τη λαϊκή οργή προς όφελός της.

Ωστόσο, αν και υποστηρίζει ότι τάσσεται κατά της λιτότητας δεν έχει οικονομικό σχέδιο, «οι τακτικές της είναι απλώς βίαιες, διχαστικές και ρατσιστικές» κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την επανεμφάνιση του ναζιστικού φαινομένου και των «μελανοχιτώνων».

«Και οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης συναίνεσης λιτότητας», ενίσταται η συντάκτρια και καταλήγει: «Πολύ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία το 1933, μετά τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ και την υιοθέτηση της αντισημιτικής βίας ως επίσημης πολιτικής του κράτους, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμεναν περισσότερο ανήσυχες για την πιθανότητα μια σοσιαλιστικής Γερμανίας, παρά για μια πιθανή φασιστική Γερμανία. Σχεδόν έως το Β’ Παγκόσμιο

Keywords
Τυχαία Θέματα