Let’s Do It στη Δυτική Αττική

Τη δική της συμμετοχή, είχε η Περιφέρειας Αττικής στην καμπάνια «Let’s Do It – Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα», με δράσεις καθαρισμού εθελοντικού χαρακτήρα σε δήμους της και της δυτικής Αττικής.

Εθελοντές καθάρισαν τις περιοχές Φυλής, Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων.

Στα Άνω Λιόσια εθελοντές από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και τον Μορφωτικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ποντίων Άνω Λιοσίων «Η Τραπεζούντα» καθάρισαν τμήματα

του Πάρκου Πόλης. Ακόμα ο Ε.Π.Ο.Σ (Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής) καθάρισε το πεζοπορικό μονοπάτι που αρχίζει από τον περιφερειακό άσφαλτο δρόμο της Φυλής και φτάνει διασχίζοντας το πευκοδάσος στη Μονή Ντάρδιζας. Στον Ασπρόπυργο επίσης εθελοντές από την Αντιπεριφέρεια, καθώς και από τους Συλλόγους Ποντίων και Ηπειρωτών καθάρισαν στην παραλία της πόλης. Ανάλογη δράση είχαμε και την παραλία Ελευσίνας με τη συνεργασία του τοπικού δήμου. Στην Ελευσίνα εκτός από τους εθελοντές που προέρχονταν από τους ΟΤΑ είχαμε και μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων από μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής. Τέλος, στα Μέγαρα πραγματοποιήθηκαν πολλοί καθαρισμοί τόσο σε παραλίες και επιλεγμένα σημεία της πόλης των Μεγάρων, όσο και στους βυθούς των σημαντικότερων παραλιών του Σαρωνικού. Ο δήμος Μεγάρων με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Π.Ε. Δυτικής Αττικής «έπιασε» τη μεγάλη ευκαιρία του Let’s Do It και την κατάλληλη εποχή καθάρισε τις παραλίες της Κινέτας, της Βαρέας, της Πάχης και του Αλεποχωρίου που ανήκουν στα διοικητικά του όρια.

«Χαίρομαι πολύ, ίσως όχι τόσο για τους επιμέρους καθαρισμούς που κάναμε, αλλά για το μήνυμα που πέρασε στους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής. Σήμερα συμμετείχαν χίλια άτομα, …αύριο ελπίζω ότι θα είναι 5.000 και …μεθαύριο πολλές χιλιάδες. Οι εθελοντικοί καθαρισμοί πρέπει να συνεχιστούν και μετά τις 14 Απριλίου. Το Let’s Do It είναι μια καλή αφορμή, μια εκκίνηση. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από συνεχείς δράσεις καθαρισμών σε πολλά σημεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα και γι αυτό το λόγο όχι μόνο θα στηρίζουμε κάθε τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τους Δήμους κι άλλους καθαρισμούς», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης, Σταυρούλα Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα