Noμοσχέδιο στη Ρωσία για τον αποκλεισμό site με μη αποδεκτό περιεχόμενο

Ένα νέο νομοσχέδιο συνέταξε το ρωσικό Κοινοβούλιο, το οποίο προβλέπει τη λογοκρισία του Internet εντός των συνόρων της χώρας, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες που περιέχουν απαγορευμένο πορνογραφικό υλικό, διαφημίσεις φαρμάκων, περιεχόμενο που προωθεί τις αυτοκτονίες ή εξτρεμιστικές ιδέες όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αποτελεί μια σειρά τροποποιήσεων σε ήδη υπάρχοντες νόμους και θα προταθεί για νομοθετική έγκριση. Σε περίπτωση που περάσει, την εποπτεία του Internet θα αναλάβει η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Κάθε φορά που διαπιστώνεται

ότι μια ιστοσελίδα περιέχει παράνομο περιεχόμενο, θα έχει περιθώριο 24 ωρών να το απομακρύνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνει στη “μαύρη λίστα” και θα μπλοκάρεται οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτήν, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επεμβαίνουν ακόμα και οι αρχές με σκοπό να "κατέβει" ο server και το περιεχόμενο του.

Η Ρωσία φαίνεται ότι έχει επιλέξει να ακολουθήσει σκληρή πολιτική στο θέμα της λογοκρισίας του Διαδικτύου και πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της κοινωνικού δικτύου ως απάντηση στην αυξημένη χρήση των social media από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα