To "iPad" της Αφρικής !

Yπολογιστή tablet με την ονομασία "Encipher Inye" σχεδιασμένο ειδικά για την αφρικανική αγορά και κόστους 350 δολαρίων δημιούργησε ο Σαχίντ Αντεπότζουτης εταιρέιας Encipher Group από τη Νιγηρία.

Το Inye («Ένα», στη διάλεκτο Ιγκάλα της Νιγηρίας) είναι εφοδιασμένο με το διαδεδομένο λειτουργικό της Google για tablets και smartphones,δηλαδή το Android.

Στόχος του είναι η Νιγηριανή αγορά, με τον Σαχίντ Αντεπότζου να ευελπιστεί σε συμβόλαια με την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρχει ένας τέτοιος υπολογιστής σε κάθε κυβερνητική υπηρεσία,ενώ όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο BBC. «Πρόκειται για μία φορητή διαδικτυακή συσκευή. Δίνει πρόσβαση στο Ίντερνετ, επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων και την παρακολούθηση ταινιών». Ο ίδιος περιγράφει την συσκευή, οθόνης 8 ιντσών, ως μία «διασταύρωση» ενός laptop και ενός κινητού τηλεφώνου.

Το Inye υποστηρίζεται με εφαρμογές από τοπικούς developers, οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι στις συνθήκες, τις ανάγκες και τα δεδομένα της περιοχής. Η ανακοίνωσή του είχε γίνει στις 8 Μαΐου του 2010, και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι: επεξεργαστής Telechips Tcc8902 ARM 11 στα 800Mhz, με μνήμη 512 ΜΒ και αποθηκευτικό χώρο 16GB Είναι εφοδιασμένο με κάμερα των 1,3 megapixels. Τα πρώτα 100 κομμάτια κατασκευάστηκαν στην Κίνα, και μετά από μία επιτυχημένη πορεία μέσα στο 2010, κυκλοφόρησε μία δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση μέσα στο 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα