Xbox Music σχεδιάζει η Microsoft...

H Microsoft, η επί χρόνια νούμερα ένα εταιρεία στον χώρο της πληροφορικής,σχεδιάζει να κάνει μία μεγάλη είσοδο στον χώρο των ιντερνετικών υπηρεσιών μουσικής όπως είναι το iTunes της Apple και το Spotify, το οποίο βέβαια δεν λειτουργεί ακόμη στην χώρα μας παρά μόνο σε beta έκδοση. Σύμφωνα με το Bloomberg

ττο Xbox Music θα συνδυάζει τα καλά από τους δύο ανταγωνιστές του, δηλαδή την αγορά μουσικής (iTunes), αλλά και την μηνιαία συνδρομή (Spotify).

H Microsoft είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές (Universal Music, Warner Music, Sony Music, και EMI) για να εξασφαλίσει τα αναγκαία δικαιώματα και σκοπεύει να παρουσιάσει την υπηρεσία μέσα στην φετινή χρονιά. Η μουσική που θα αγοράζει ή θα νοικιάζει ο συνδρομητής, θα μπορεί να αποθηκεύεται σε κάποιο onine σημείο στο οποίο θα έχει πρόσβαση από πολλαπλές συσκευές που θα τρέχουν είτε Windows Phone 8, είτε Windows 8. Θα είναι δηλαδή όμοιο με το iCloud της Apple, όπου τα τραγούδια που έχουν αγοραστεί θα είναι αποθηκευμένα και διαθέσιμα με αντίτιμο μία μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Σίγουρα μια πολύ καλή πρόταση από την γνωστή εταιρεία που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς χρήστες που ενδέχεται να μην θέλουν να αγοράσουν κάποιο μουσικό κομμάτι αλλά απλά να το αναπαράγουν σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, πάντα έναντι αμοιβής.



Keywords
Τυχαία Θέματα